Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yeni havalimanının ayrıntılarını canlı yayında anlattı. Usta gazeteci Erdoğan Aktaş sordu, Bakan Adil Karaismailoğlu yanıtladı. İşte her şeyi ile Yeni Tokat Havalimanı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TV100'de yayımlanan Sağlı Sollu programınının canlı yayınına bağlandı. Bakan Karaismailoğlu Tokat'ta yarın açılacak yeni havalimanına ilişkin son gelişmeleri anlattı. Bakan Karaismailoğlu, usta gazeteci Erdoğan Aktaş'ın sorularını yanıtladı. Bakan Karaismailoğlu, 45 metre genişliğinde 2 bin 700 metre uzunluğunda pisti bulunan havalimanının 550 milyon TL'ye mal edildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yeni havalimanının ayrıntılarını canlı yayında anlattı. Usta gazeteci Erdoğan Aktaş sordu, Bakan Adil Karaismailoğlu yanıtladı. İşte her şeyi ile Yeni Tokat Havalimanı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın açılışı yapılacak olan Yeni Tokat Havalimanında incelemede bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TV100 ekranlarında yeni havalimanı hakkında bilgiler verdi.

AK Parti 26. Dönem Milletvekili Mehmet Metiner, Hukukçu Ertuğrul Akar, Korkusuz Gazetesi Yazarları Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır'ın Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programına konuk olduğu programa canlı yayın bağlanan Karaismailoğlu, son bilgileri aktardı.

Karaismailoğlu, 2003 yılında 34 milyon olan yolcu sayısının toplamda 128 milyona yükseldiğinin altını çizerek, “Uçuş ağımız, 2022 yılı Şubat ayı sonu itibarıyla 129 ülkede 337 noktaya ulaştı. En büyük ve önemli havacılık yatırımımız olan İstanbul Havalimanı ile birlikte bugün ülkemiz, dünyanın en büyük küresel transit merkezlerinden biridir. 2003 yılında 34 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2019 yılında yüzde 507 artış göstererek 210 milyona ulaşmıştı." dedi.

Bakan Karaismailoğlu, 45 metre genişliğinde 2 bin 700 metre uzunluğunda pisti bulunan havalimanının 550 milyon TL'ye mal edildiğini söylerken, yeni havalimanın Tokat halkına hayırlı olmasını diledi.

Karaismailoğlu ayrıca bu hizmet ile havalimanı çevresinin de hareketleneceğini, yatırımdan, istihdama birçok şeyin de gelişeceğini söyledi.

İşte Karaismailoğlu'nun açıklamaları:

Kaynak: tv100

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin