36 yıl önce bugün öldürülmüştü! Abdi İpekçi mezarı başında anıldı!

Abdi İpekçi, mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
36 yıl önce bugün öldürülmüştü! Abdi İpekçi mezarı başında anıldı!

Milliyet gazetesinin genel yayın yönetmeniyken 1 Şubat 1979'da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Abdi İpakçi Zincirlikuyu'da bulunan mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.



Törene; İpekçi'nin kızı Nükhet İpekçi ve gazeteci arkadaşları ve yakın dostları katıldı.



Nükhet İpekçi, geçen 35 yılın resmi belirsizlik, örtbas etme, cezasızlık olduğunu belirterek, bu bilinmezliklerin önlerinde bir çığ gibi katlana katlana çoğaldığını söyledi. 



Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ



Bu arada; Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atila Sertel, Abdi İpekçi’nin 36’ncı ölüm yıldönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı.



'Abdi İpekçi gazeteciliğinin' halkın yararına yapılan gazetecilik olduğunu savunan Atila Sertel, mesajında şunları söyledi:



Abdi İpekçi gazeteciliği halkın yararına gazetecilik yapmaktır. Halkı bilgilendirme amacı güder. Abdi İpekçi gazeteciliğinde gazeteci halktan yana taraftır. Bugün gazetecilik mesleği ciddi derecede güven erozyonuna uğramış olsa da Abdi İpekçi gazeteciliği daima var olacaktır. Genç kuşaklar tarafından Abdi İpekçi gazeteciliğinin dirençle korunacağına inanıyorum. Çünkü direnmek, meslek etik ve ahlakından ödün vermemek Abdi İpekçi gazeteciliğinin temelinde vardır. Canları pahasına toplumu aydınlatma mücadelesinden vazgeçmeyen aydınlarımıza, gazetecilerimize karşı borcumuzu ödemek istiyorsak onların fikirlerini yaşatmalı ve toplumun geneline yaymalıyız.



Onları katleden karanlık güçler tamamen ortaya çıkartılana ve onların fikirleri iktidara gelene kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bu duygularla duayen gazeteci Abdi İpekçi’yi aramızdan ayrılışının 36'ncı yılında saygı ve özlemle anıyoruz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin