2023 yılı için net asgari ücreti açıkladı.... İşte asgari ücrete yapılacak zam. AK Parti kulislerindeki asgari ücret rakamı belli oldu

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücrete gelecek zamda. AK Partili yöneticiler ücretli çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceğini söylemişti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi kasımda yüzde 2,88 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüzde 84,39 oldu. Ancak asgari ücrete gelecek zam oranının yüzde 50 olacağı belirtildi. Hacı Yakışıklı son kulisleri tv100 canlı yayınında anlattı.

Google Haberlere Abone ol
2023 yılı için net asgari ücreti açıkladı.... İşte asgari ücrete yapılacak zam. AK Parti kulislerindeki asgari ücret rakamı belli oldu

Çalışanlar, emekliler ve memurlar 2023 maaş zammı için gün sayıyor. Maaşlara yüzde kaç oranında zam geleceğini, maaşlarının ne kadara yükseleceğini merak eden vatandaşlar, açıklamaları ilgiyle takip ediyor. Çalışanlar ve işverenler ‘2023 Ocak asgari ücret zammı kaç olacak?’, “Asgari ücret kaç TL olacak?’ sorusunu sıkça soruyor.

tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, Ankara’da konuşulan asgari ücret rakamını verdi. Gürkan Hacır İle Taksim Meydanı'nda Yakışıklı,  yüzde 50’lik bir zammın konuşulduğunu ve bu rakamın 8 bin 250 liraya tekabül ettiğini söyledi.

"Satın alma gücü olarak tarihi rekor"

Ankara’da mevcut asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılacağının konuşulduğunu belirten Yakışıklı, “Şu anda Ankara’da konuşulan rakamın 5 bin 500 liraya yüzde 50’lik bir zam. Bu da 2 bin 750 lira zam ediyor. O da 8 bin 250 liraya tekabül ediyor. Dolara böldüğümüz zamanda satın alma gücü bakımından tarihi bir rekor kırılıyor. Bu da 443 dolar… Önemli olan asgari ücrete zam yapıldıktan sonra dövizin yerinde durması. Döviz yerinde durursa, AK Parti hükümeti Cumhuriyet tarihinin asgari ücret rekorunu satın alma gücü olarak kırmış olacak” dedi.

İşte Yakışıklı'nın Taksim Meydanı'ndaki o açıklamaları:

ASGARİ ÜCRETTE SON SÖZ ERDOĞAN'DA...

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel asgari ücretle ilgili kulis bilgisini verdi.

Asgari ücretle ilgili Gürel "Asgari ücret 8.000 liranın altında kesinlikle olmayacak. Yapılan teknik hesaplamada 8.250 civarında bir şey çıkacak, sonrası sayın Cumhurbaşkanının takdirine kalmış olacak. 8.500 – 9.000 lira bandında bir asgari ücret düzenlenmesi Türkiye’yi bekliyor gibi." ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETTE ZAM ORANINI AÇIKLADI

Taksim Meydanı canlı yayına bağlanan tv100.com yazarı ve sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun asgari ücretle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılacak"

Erdursun "Asgari ücrette artık konu kapanmıştır. Asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılacak. Asgari ücret sadece asgari ücretlinin cebine girecek parayı ilgilendirmiyor. Bugün evinde oturan Ayşe teyzenin eksik günleri var, emeklilik için plan yapıyor. 2070 lira isteğe bağlı prim ödüyor. Asgari ücrette yapılacak zam oranıyla bu primde 3000 lira olacak. Bu kadın bunu nasıl ödeyecek?" dedi.

Yüzde 30 zam

Şu an 5 bin 500 TL olan asgari ücret yüzde 30 zamla 7 bin 150 TL'ye yükselecek.

Yüzde 40 zam

Şu an 5 bin 500 TL olan asgari ücret yüzde 40 zamla 7 bin 700 TL'ye yükselecek.

Yüzde 50 zam

Şu an 5 bin 500 TL olan asgari ücret yüzde 50 zamla 8 bin 250 TL'ye yükselecek.

İşte Erdursun'un o değerledirmeleri:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin