2022 YSK sonuçları sorgu ekranı. 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı

Son dakika haberine göre 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinde açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
2022 YSK sonuçları sorgu ekranı. 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinde açıklandı.

ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının ÖSYM'nin internet sitesinde açıklandığını duyurdu. 

ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "2022 YKS sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2022-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 15 Ağustos 2022 tarihinde öğrenebileceklerdir" denildi. 

Yerleştirme sonuçlarınızı buraya tıklayarak sorgulayabilirsiniz.

"YAKLAŞIK 850 BİN ÖĞRENCİ YERLEŞTİ"

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının ardından YÖK Başkanı Erol Özvar açıklamalarda bulundu.

YÖK Başkanı Erol Özvar yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Rekabetçi ve eleyici bir sistemimiz olduğu için öğrencilerin niteliği konusunda kaygımız olmamalı. 2022 YKS yerleştirme sonuçlarına göre, puanı hesaplanan yaklaşık 2 milyon 900 binden fazla aday arasından, açık öğretim hariç yaklaşık 850 bini yerleşti.

KKTC üniversiteleri hariç yükseköğretim kurumlarımızın boş kontenjanları geçen yıl 164 bin civarında iken, bu yıl bu sayı 13 bine kadar düştü."

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin