1923 öğrenciden harmandalı zeybeği gösterisi: İzleyenler resmen büyülendi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. Yılı tüm Türkiye'de coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Sakarya'da AKM önünde tören düzenlendi. Burada 1923 öğrencinin yaptığı harmandalı zeybeği gösterisi ise izleyenleri adeta büyüledi.

Google Haberlere Abone ol
1923 öğrenciden harmandalı zeybeği gösterisi: İzleyenler resmen büyülendi

Sakarya’da coşkuyla kutlanan Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünde 1923 öğrencinin harmandalı zeybeği gösterisi göz doldurdu.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı her ilde olduğu gibi Sakarya’da da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet’in 100. yılı çerçevesinde Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde tören düzenlendi. Kutlamalar saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

VATANDAŞLAR İLGİYLE İZLEDİ

Daha sonra Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrencilerin Geyve yöresine ait folklor gösterisiyle devam eden kutlamalar, 1923 öğrencinin harmandalı zeybeği oynamasıyla devam etti. Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünde öğrencilerin sergilediği zeybek gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Kutlamalar, gaziler, öğrenciler, sporcular, jandarma, polis, AFAD, itfaiye, 112 ekiplerinin kortej geçişiyle sona erdi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin