1500 Filistinli silahlı unsurun cesedine ulaşıldı: İsrail Ordusu açıklama yaptı, Gazze çevresindeki yerleşimlerde cesetleri bulundu

İsrail Ordu Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamaya göre yerleşim birimlerindeki yoğun çatışmaların ardından Gazze'nin çevresinde yaklaşık 1500 Filistinli silahlı unsurun cesetleri bulundu. Filistin tarafından ise herhangi bir açıklama gelmedi.

Google Haberlere Abone ol
1500 Filistinli silahlı unsurun cesedine ulaşıldı: İsrail Ordusu açıklama yaptı, Gazze çevresindeki yerleşimlerde cesetleri bulundu

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ni çevreleyen yerleşimlerde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmaların ardından şu ana kadar en az 1500 Filistinli silahlı unsurun cesedini bulduklarını açıkladı.

İsrail Ordu Sözcülüğü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistinli silahlı unsurların 7 Ekim'de sızdığı Gazze Şeridi'ni çevreleyen yerleşim birimlerinde İsrail güçleriyle yoğun çatışmaların ardından 1500 Filistinli silahlı unsurun cesedinin bulunduğunu söyledi.

Filistinli gruplar ise henüz konuya ilişkin açıklama yapmadı.

İsrail ordusu, daha önceki açıklamasında Gazze Şeridi'nden çevredeki İsrail yerleşim yerlerine yaklaşık 1000 Filistinli silahlı unsurun sızdığını değerlendirdiklerini açıklamıştı.

360 BİN YEDEK ASKERE ONAY ÇIKTI

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN'ın haberinde, İsrail hükümetinin, 360 bin yedek askerin seferberliğe katılmasını onayladığı belirtildi. Haberde, bu adımın "uzun bir askeri harekat gerçekleştirileceğini" gösterdiği kaydedildi. İsrail ordusu ayrıca yurt dışından yüzlerce yedek askerin de seferberliğe katıldığını açıkladı.

İsrail ordusunun, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarıyla çatışmaların başlamasından bu yana öldürülen ve kimliğini açıkladığı asker sayısı 124'e yükseldi.

Ordu, yaptığı açıklamada çatışmalarda öldürülen 38 yeni er ve subayın kimlik ve rütbelerini paylaştı. Yeni duyurulan 38 kişiyle beraber kimliği açıklanan asker sayısının 124'e yükseldiği kaydedildi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin