15 yaşındaki çocuk zorla evlendirildiğini söyleyerek yardım istemişti. Aile Bakanı Göktaş: Zorla erken yaşta evlilik asla kabul edemeyeceğimiz bir konu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Konya'da konuştu. Göktaş "Bizim için zorla erken yaşta evlilik asla kabul edemeyeceğimiz, Bakanlık olarak asla taviz vermeyeceğimiz bir konudur." ifadelerine yer verdi. Niğde'de 15 yaşındaki çocuk ailesi tarafından zorla evlendirileceğini sosyal medyada duyurup adeta imdat çığlığı atmıştı.

Google Haberlere Abone ol
15 yaşındaki çocuk zorla evlendirildiğini söyleyerek yardım istemişti. Aile Bakanı Göktaş: Zorla erken yaşta evlilik asla kabul edemeyeceğimiz bir konu

Niğde'de 15 yaşındaki çocuk ailesi tarafından zorla evlendirileceğini duyurması sosyal medyada büyük tepki toplamıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak göreve tevdi edildikten sonra Konya'ya ilk defa geldiğini belirten Göktaş, 64. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri vesilesiyle Akşehir'de bulunduğunu ifade etti.

Bu şenlikleri çocukluk döneminde izlediğini de dile getiren Göktaş, "Bugün de bir Bakan olarak bu programa katılmak benim için ayrı bir mutluluk, ayrı bir memnuniyet. Şu anda Nasreddin Hoca Evindeyiz. Akşehir Belediyemiz de bu evi restore etti. Çok güzel bir miras oldu. Hem Akşehirlilere hem de dünyada Nasreddin Hoca'yı tanıyan herkes için burası önemli bir nokta olacaktır." diye konuştu.

"Kızımızın çağrısı sonrası ekiplerimiz derhal harekete geçti"

Bakan Göktaş, 15 yaşındaki bir çocuğun zorla evlendirildiğine dair sosyal medyadan yaptığı çağrıya ilişkin soruya, şu yanıtı verdi:

"Bizim için zorla erken yaşta evlilik asla kabul edemeyeceğimiz, Bakanlık olarak asla taviz vermeyeceğimiz bir konudur. Erken yaşta evlilik derken de tabii ki bu kavramları doğru oturtmak lazım. Bizim için erken yaşta evlilik 16 ve 17 yaşlarında yapılan evliliklerdir. Bildiğiniz gibi şu anda 16 yaşında evlilik olması için mahkeme kararı gerekli. 17 yaş için de aile rızası gerekiyor. Bizim mücadele ettiğimiz yaş 16 ve 17 yaş erken yaş evlilik olarak. Onun altında yani 15 yaş ve altı kesinlikle kabul edemeyeceğimiz ve kesinlikle taviz vermediğimiz, tartışmaya dahi açmadığımız bir yaş oranıdır."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin