15 yaşındaki çocuğu zorla evlendirmek isteyen aile gözaltına alındı

Niğde'de 15 yaşındaki çocuk ailesi tarafından zorla evlendirileceğini sosyal medyada duyurup adeta imdat çığlığı atmıştı. Bu paylaşımı dikkate alan Niğde Valiliği ve Aile ve Sosyal Hizmetler olaya müdahale edip İl Müdürlüğü gerekli tedbirlerin alındığını ifade etmişti. Aile Bakanlığı da çocuğun koruma altına alındığını açıklamıştı. Bugün olayla ilgili yeni bir gelişe yaşandı; küçük kızın ailesini ve evlendirmek istedikleri 21 yaşındaki teyzesinin oğlu A.Ö. gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
15 yaşındaki çocuğu zorla evlendirmek isteyen aile gözaltına alındı

Niğde'nin Altunhisar ilçesi Keçikalesi beldesinde, A.Ö., önceki gün zorla evlendirildiğini belirterek, sosyal medyadan yardım istedi. Kızın yardım çığlığı üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlilerinin de yaptığı araştırmanın ardından A.Ö. evinden alınıp, koruma altına alındı.

AKRABA EVLİLİĞİ

Olayla ilgili soruşturmada A.Ö.'nün ailesiyle Ankara'da yaşadığı ve teyzesinin oğluyla evlendirilmek üzere memleketleri Niğde'nin Altunhisar ilçesi Keçikalesi beldesine geldikleri belirlendi. Bölgede akraba evliliklerinin yaygın olduğu da saptanırken, jandarma ekipleri kızın annesi D.Ö., babası B.Ö., evlendirileceği A.Ö. ile A.Ö.'nün annesi Ş.Ö. ve babası S.Ö.'yü gözaltına aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan damat adayı ile anne ve babaları Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin