14 yaşında Almanya'ya giden Türk fabrikatör olarak döndü. 80 milyon euro ciro yapıyor

Musa Kaya, çocukluğundan beri hayalini kurduğu traktörü çiftçilik yapan ailesine alabilmek için 14 yaşında Almanya'ya gitti. Türkiye'ye fabrikatör olarak dönen Kaya, 70 - 80 milyon euro ciro yaptıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
14 yaşında Almanya'ya giden Türk fabrikatör olarak döndü. 80 milyon euro ciro yapıyor

Musa Kaya çocuk yaşta hayalini kurduğu traktörü alabilmek için 1968'de henüz 14 yaşındayken Almanya'daki ağabeyinin yanına gitti.

Gurbette hem eğitimini tamamlayan hem de fabrika hayallerini gerçekleştirmek için çalışan Kaya'nın amacı köyde tarlalarını sürecekleri bir traktör parası kazanmaktı.

1990'da ilk fabrikasını kuran Kaya 3 yıl önce emekli olduktan sonra memleketi Yozgat’ta Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bir fabrika daha kurdu

İTALYA, İSVİÇRE, ALMANYA'YA İHRACAT YAPIYOR

Kepçe kovalarının üretildiği fabrikalarda yüzlerce kişiye istihdam sağlayan Kaya, Almanya, İtalya, Fransa ve İsviçre gibi ülkelere ürünleri ihraç ediyor.

14 yaşında Almanya'ya giden Türk fabrikatör olarak döndü. 80 milyon euro ciro yapıyor

Fabrikatör olduktan sonra çocukluk hayalini gerçekleştirerek traktör alan Kaya, aracını fabrikasının önünde sergiliyor ve gözünün önünden ayırmıyor.

"AMACIM PARA BİRİKTİRİP TRAKTÖR ALMAKTI"

Yaşadıklarını anlatan Musa Kaya, “Amacım para biriktirip bir traktör almaktı. Çalıştım, orada eğitimimi aldım, 1990 yılında Almanya’da bir şirket kurdum. Emekli olduktan sonra da Türkiye’ye geldim, memleketim de de bir fabrika kurdum. Bu 3. yılımız ve 50 personelimiz var burada. Fabrikamızı da büyütüyoruz, çalışan sayımızı 150’ye çıkarmaya çalışıyoruz. Hedeflerimiz çok büyük, memleketimize iyi işler yapmak istiyoruz” dedi.

14 yaşında Almanya'ya giden Türk fabrikatör olarak döndü. 80 milyon euro ciro yapıyor - Resim : 2

"70-80 MİLYON EURO CİROMUZ VAR"

Ülke ekonomisine yüzde 100 katkıları olduğunu belirten Kaya,  “İş makinalarının, kepçelerin kovalarını üretiyoruz. Burada ürettiğimiz malzemelerin hepsini Almanya, İtalya, Fransa ve İsviçre’ye ihraç ediyoruz. Burada yüzde 100 ihraç yapıyoruz, yurt içi piyasamız yok. Almanya’daki şirketimizle birlikte 70-80 milyon euro ciromuz var, Yozgat’ta da 6 ayda 5 milyon euro ciro yaptık, sene sonuna 12 milyon euro ciro yapmayı hedefliyoruz. Gelecek sene de 20 milyon euro hedefimiz var. Benim hedefim ülkemize, memleketimize istihdam sağlamak, ülke ekonomisine yüzde 100 katkımız var. Bunun için çalışıyoruz.” diye konuştu.

14 yaşında Almanya'ya giden Türk fabrikatör olarak döndü. 80 milyon euro ciro yapıyor - Resim : 3

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin