100 yıl sonra da medyada 1 numara!

PRNet, geçtiğimiz hafta en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
100 yıl sonra da medyada 1 numara!

16 – 22 Mart tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, 'PRNet En’leri' 5 başlık altında sıralandı.



ÇANAKKALE ZAFERİ'DEN TARİHİ GÜNDEM



Çanakkale'nin düşman işgalinden kurtuluşu ile sonuçlanan Çanakkale Zaferi 18 Mart’ta 100. Yılını kutladı. Tüm medyada geniş yankı bulan konu 'Şehitleri Anma ve zafer kutlamaları' ile 4 bin 619 yansıma buldu.



Baharın gelmesi anlamına gelen ve her yıl çeşitli şekillerde kutlanan Nevruz da gündemin belirleyicileri arasındaydı. Bahar bayramı 2 binden fazla haberi ile bolca konuşuldu.



Türkiye'de Türk-Kürt sorununa getirilen Çözüm Süreci geçtiğimiz günlerde siyasi çevrelerden yükselen sesler ile bolca konuşularak medya gündeminin ilkleri arasına girdi.



Üniversitenin kapısını aralamak için YGS sınavına girenler sınav sonuçlarının açıklanması ve sınav sonrası ortaya atılan kopya iddiaları ile YGS konusu sınavdan sonra da gündemden düşmedi.



Çatışmaları ile birlikte infazların da sayısını arttıran IŞİD gündem ana başlıkları arasında listenin beşincisi olarak raporlandı.



SİYASETİN EN ÇOK KONUŞULANI 'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'



Siyasette gündemi belirleyen isim 5 bine yakın haberi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu ikinci sırada yer alırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakanı izleyen isimdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dördüncü olarak belirlendiği raporda; HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş sıralamayı 512 haberi ile tamamlayan siyasi idi.



SHOW DÜNYASININ EN ÇOK KONUŞULANI 'EZGİ MOLA'



Vizyona yeni giren 'Kocan Kadar Konuş' filminin başrol oyuncusu Ezgi Mola haftayı en fazla haber ile yakalayan ünlü isimdi. Ameliyat sonrası hemen uyandırılamayan İbrahim Tatlıses'in ikinci sırada yer aldığı listede Kadir İnanır ünlüler gündeminin üçüncüsü oldu. Komedyen Cem Yılmaz ve Ezgi Mola'nın filmdeki partneri Murat Yıldırım geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan medyatikleri arasında yer aldı.



SPORUN EN ÇOK KONUŞULANI 'HAMZA HAMZAOĞLU'



Spor camiasında geçtiğimiz günlerin en medyatik ismi Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu olarak belirlendi. Trabzonspor'un Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın ikinci sırada yer aldığı listede Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim 300 haberi ile üçüncü sıradaydı. Beşiktaş'ın Başkanı Fikret Orman ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım en fazla konuşulanlar arasında raporlandı. 



SPORCU MEDYASININ EN ÇOK KONUŞULANI 'DEMBA BA'



Sporcular medyasında Beşiktaş'ın yıldız ismi Demba Ba bu hafta da birinciliği kaptırmadı. 600'den fazla haberi ile en fazla konuşulan isim olurken; Beşiktaş futbolcusu Gökhan Töre sıralamayı izledi. Fenerbahçe oyuncularından Emmanuel Emenike ve Mehmet Topal ilk beşte yer alan diğer isimler olurken; Trabzonspor oyuncusu Kevin Constant ilk beşi tamamlayan sporcu olarak kaydedildi.



100 yıl sonra da medyada 1 numara!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin