100 milyonluk vurgun yapmışlar! Yıllarca kablo çalarak zengin olmuşlar. O hırsızlar için JASAT harekete geçti eş zamanlı operasyonlar düzenlendi

Eskişehir merkezli 11 ilde, 2 yılda meydana gelen 100 bin 701 metrelik haberleşme ve enerji nakil kablosu hırsızlığının ortaya çıkarılmasıyla ekipler harekete geçti. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2017-2019 yıllarındaki 20 faili meçhul haberleşme ve enerji nakil kablosu hırsızlığına ilişkin soruşturma başlattı. Operasyon kapsamında 19 şüphelinin daha arandığı belirtilirken, 26 şüpheli, ifadeleri için İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Google Haberlere Abone ol
100 milyonluk vurgun yapmışlar! Yıllarca kablo çalarak zengin olmuşlar. O hırsızlar için JASAT harekete geçti eş zamanlı operasyonlar düzenlendi

Eskişehir merkezli 11 ilde, 2 yılda meydana gelen 100 bin 701 metrelik haberleşme ve enerji nakil kablosu hırsızlığına ilişkin jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 26 şüpheli gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2017-2019 yıllarındaki 20 faili meçhul haberleşme ve enerji nakil kablosu hırsızlığına ilişkin soruşturma başlattı. Yapılan incelemede 2 yıl içinde piyasa değeri 100 milyon lira olan toplam 100 bin 701 metrelik haberleşme ve enerji nakil kablosunun kimliği belirsiz kişilerce çalındığını tespit edildi.

İl Jandarma Komutanlığı JASAT dedektif timlerince yapılan araştırmaların ardından faili meçhul 20 hırsızlık olayının 48 kişilik suç örgütü tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıkarıldı. Kimlikleri tespit edilen şüphelilerin yakalanması için Eskişehir’in yanı sıra Diyarbakır, İstanbul, Bursa, Ankara, Mardin, Şanlıurfa, Tekirdağ, Kocaeli, Antalya ve İzmir’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda, aralarında organize suç örgütünün lider ve yöneticilerinin de bulunduğu 26 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden 1’inin ‘kasten öldürme’ suçundan arandığı tespit edilirken, 3'ünün ise benzer suçlardan cezaevinde olduğu anlaşıldı. Geçirildikleri sağlık kontrollerinin ardından Eskişehir’e getirilen 26 şüpheli, ifadeleri için İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Operasyon kapsamında 19 şüphelinin daha arandığı belirtilirken, soruşturma sürüyor. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin