1 bardak tüketen mum gibi eriyor: Metabolizmayı motor gibi çalıştırıyor yağları cayır cayır yakıyor. Uyumadan önce mutlaka için

Hızlı, sağlıklı ve etkili bir şekilde kilo vermek için bazı bitki çayları mevcuttur. Uyumadan önce 1 bardak içeceğiniz bu çay sayesinde metabolizmanızı canavar gibi çalıştırarak fazla yağları hızla yakabilmeniz mümkün. İşte metabolizmayı hızlandırarak kilo verimini kolaylaştıran mucizevi çay

1 bardak tüketen mum gibi eriyor: Metabolizmayı motor gibi çalıştırıyor yağları cayır cayır yakıyor. Uyumadan önce mutlaka için

Kilo vermek, çoğu insanın hedefidir. Ancak hızlı ve etkili bir şekilde kilo vermek herkesin merak ettiği konulardan biridir.

Hızlı ve etkili bir şekilde zayıflamak için, metabolizma hızı büyük bir önem taşır. Eğer metabolizma yavaş çalışırsa ne yazık ki kilo verme süreci de yavaşlar.

Doğanın bize sunduğu pek çok şifa kaynağı, metabolizmayı hızlandırmada etkin rol oynar. Çeşitli bitki çayları da buna dahildir.

İşte metabolizma hızlandıran en etkili 4 çay…

YEŞİL ÇAY

Kilo kaybı için çok popüler bir seçenek olan yeşil çay, metabolizmayı hızlandırarak ve yağ yakma hızını artırarak kilo kaybına ve yağ kaybına yardımcı olan kateşin adı verilen antioksidanlarla doludur.

TARÇIN ÇAYI

Kilo kaybı söz konusu olduğunda tarçın çayı leziz ve etkili bir seçenektir. Enerjiyi artırıcı ve iştahı kontrol altına alan tarçın, vücudunuzun onu işlemek için daha fazla enerji kullanması nedeniyle metabolizmayı da hızlandıran bir baharattır.

Tarçın, kilo verme konusunda pek çok fayda sağlamanın yanı sıra, şişkinliği gidermenize ve genel stresinizi azaltmanıza yardımcı olacak doğal bir anti-inflamatuar madde görevi görür.

PAPATYA ÇAYI

Papatya çayı, şişkinliği azaltmaktan uykuyu teşvik etmeye ve kilo vermeye kadar pek çok faydası olan bir içecektir.

Papatya çayı aynı zamanda karın krampları, hazımsızlık ve gaz gibi sindirim bozukluğu sorunlarının hafifletilmesine yardımcı olur.

Çok eski zamanlardan beri uykusuzluğu tedavi etmek için kullanılan bazı iyileştirici maddeler içerir. 

1 bardak tüketen mum gibi eriyor: Metabolizmayı motor gibi çalıştırıyor yağları cayır cayır yakıyor. Uyumadan önce mutlaka için

LAVANTA ÇAYI

Lavanta çayı, rahatlatıcı bir yatmadan önce çay olarak içilebilir. Gevşemeyi teşvik eder ve aldığınız uyku kalitesini artırır.

Yeterli ve kaliteli uyku almak, sağlıklı bir kilo verme planının önemli bir parçasıdır. Ayrıca uykusuzluğa katkıda bulunan faktörler olabilecek stres ve kaygıya da yardımcı olduğu bilinmektedir.

METABOLİZMA HIZLANDIRMANIN İPUÇLARI

Metabolizmayı hızlandıran bu içeceklerin yanı sıra, yavaş metabolizmadan kaçınmak istiyorsanız sınırlamak veya kaçınmak isteyebileceğiniz bazı unsurlar var:

Şekerli içecekler kilo alımını hızlandırır. Bu nedenle su, şekersiz çay veya sade kahve içmek daha iyi bir seçenek olur.

Beyaz ekmek, beyaz pirinç, makarna ve hamur işleri gibi rafine karbonhidratlar kan şekeri seviyelerinde hızlı artışa neden olur. Bu da kilo alımına ve metabolik sorunları beraberinde getirir.

Kızartılmış yiyecekler ve unlu mamuller gibi işlenmiş gıdalarda bulunan trans yağlar metabolizma üzerinde olumsuz etkiler yaratır.

Cips, kurabiye, fast food ve paketlenmiş atıştırmalıklar gibi işlenmiş gıdalar yüksek kalori, sağlıksız yağlar, ilave şeker ve sodyum içerir.

Bunların tümü metabolizmayı olumsuz yönde etkiler. Ayrıca aşırı alkol tüketimi normal metabolik süreçleri engeller ve kilo alımına neden olur.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin