Zehir tacirlerine 52 ilde büyük operasyon: 1.1 milyon uyuşturucu hap ve 217 kilo uyuşturucu ele geçirildi 363 kişi gözaltına alındı

Türkiye'de zehir tacirlerine yönelik operasyonlar devam ediyor. Son dakika yapılan açıklamaya göre Narkoçelik operasyonları kapsamında 52 ilde yapılan baskınlarda 217 kilogram uyuşturucu madde ile birlikte 1.1 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Yapılan baskınlarda 363 kişi de gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Zehir tacirlerine 52 ilde büyük operasyon: 1.1 milyon uyuşturucu hap ve 217 kilo uyuşturucu ele geçirildi 363 kişi gözaltına alındı

Zehir tacirlerinin oluşturduğu yerel suç örgütlerine, uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik 52 İlde düzenlenen “NARKOÇELİK-15” operasyonlarında; 217 kilogram uyuşturucu madde ve 1 milyon 111 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 363 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

Yapılan operasyonlarla ilgili bilgilendirme yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya'nın mesajı şöyle:

"Zehir Tacirlerinin Oluşturduğu Yerel Suç Örgütlerine, Uyuşturucu Madde İmalatçılarına ve Bunların Satışını Yapanlar ile Sokak Satıcılarına yönelik 52 İlde düzenlenen “NARKOÇELİK-15” operasyonlarında;
217 Kg Uyuşturucu Madde ve
1 milyon 111 Bin adet Uyuşturucu Hap ele geçirildi.

363 Zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;
Halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz milletimizin destek ve dualarıyla kararlılıkla devam edecek. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüklerince;
936 ekip,
2340 personel,
9 hava aracı ve
38 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla Erzincan, İstanbul, Balıkesir, İzmir, Şanlıurfa, Ankara, Mersin, Osmaniye, Adana, Samsun, Kocaeli, Konya, Malatya, Bursa, Denizli, Muğla, Kilis, Gaziantep, Van, Bitlis, Adıyaman, Antalya, Afyonkarahisar, Amasya, Düzce, Batman, Eskişehir, Kastamonu, Kayseri, Niğde, Kırşehir, Bilecik, Çorum, Kırklareli, Elazığ, Gümüşhane, Karaman, Kırıkkale, Diyarbakır, Trabzon, Bingöl, Artvin, Çanakkale, Erzurum, Hatay, Isparta, Mardin, Tekirdağ, Aksaray, Nevşehir, Yozgat ve Aydın olmak üzere 52 ilde "NARKOÇELİK-15” operasyonları düzenlendi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin