'Yüksek kârlı gizli fon' vaadiyle dolandırıcılık. Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün tutuklulukları devam edecek

Yüksek kar getirili vaatle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan’ın yargılanmasına bugün devam edildi. Duruşmada ifade vermeye devam eden Seçil Erzan, "Trabzonlu olsam böyle olmazdı, arkamda korumalarla gezerdim" dedi. Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluklarının devamına karar verildi. Duruşma ise 8 Mart 2024 tarihine ertelendi.

Google Haberlere Abone ol
'Yüksek kârlı gizli fon' vaadiyle dolandırıcılık.  Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün tutuklulukları devam edecek

Ünlü futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 21 kişiyi "yüksek kârlı gizli fon" vadiyle dolandırdığı gerekçesiyle özel bir bankanın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi Müdürü Seçil Erzan'ın da aralarında bulunduğu 2'si tutuklu 7 şüphelinin yargılanmasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Seçil Erzan, Ali Yörük bağlı bulundukları cezaevinden getirildi. Tutuksuz sanıklar Asiye Öztürk ve Nazlı Can ise duruşma salonunda hazır bulundu. Tanıklar Semih Kaya, Merve Yılmaz, Tanın Yılmaz duruşmaya katıldı.

Duruşmada Seçil Erzan ve sanıkların eklenen iddianameler nedeniyle yeniden savunmaları alındı.

Gazeteci Fırat Fıstık, Seçil Erzan'ın ifadelerini sosyal medyasında aktardı:

"Gerçeğin ortaya çıkabilmesi için fazla para alanların HTS kayıtları, hesap hareketleri ortaya çıkarılmalıdır. Kimler ne kadar fazla aldı fark edilebilir. Bunları devlet bulmalı, bulunabilir. Ben banka müdürü Seçil Erzan olarak aldım bu paraları. Bu çok net. Aksini söylemedim. Kartvizitimde Denizbank Şube Müdürü yazmasaydı para vermezlerdi.

Savcı bey sordu bir kaydını tutmadın mı diye, ajandalarımı banka aldı benden. Bankanın bunu fark etme ihtimali vardı. İlk fonu ben Semih Kaya’ya söyledim. “Fon var çok fazla para çekme, bekle biraz. senin adına yaparız" dedim. Bu fon ondan sonra türedi.

Mağduriyetin sebebi benim evet ama bu para bende değil. 7 Nisan akşamı ben darp edildim. 40-60 milyon dolar gerçeği yok. Gerçek mağdurlar var evet. Emre Belözoğlu’nun parası alındı ve 10 kişiye dağıtıldı.

Ben Trabzonlu olsaydım bunları yaşamazdım. Arkamda korumalarla gezerdim."

tv100 muhabir Rojda Altıntaş mahkemede tanıklık yapan Semih Kaya'nın ifadesini aktardı. "Seçil Erzan bana ciddi bir fon dedi ben de 300 bin dolar yatırdım. Bana DenizBank imzasıyla ciddi bir belge sundu. Ali Yörük ve Seçil Erzan'a daha fazla da para verdim. 1 milyon 200 bin lira teslim ettim. 3.5 milyon dolar parayı geri aldım. Hepsini hesabıma yatırdım. Kasım'da 200 bin dolar verdim, bana boş çanta verdi ben de arabama koydum. GPS varmış arabamda. Çantanın Atilla Baltaş'ın olduğunu öğrendim ve o kişiye ulaştım. O ana kadar Atilla Baltaş'ı tanımıyordum. Sadece Selçuk abiyle (Selçuk İnan) bu fon hakkında kısa bir konuşma yaptım." 

ESKİ SEVGİLİSİ KONUŞTU

Fatih Terim'in avukatı, Erzan'ın eski sevgilisi Candaş Gürol ise şöyle konuştu:

Seçil Erzan ile duygusal ilişkimiz Temmuz'da tanışma sonrası başladı. Etrafında sevilen bir kadındı başarılı biri olarak Denizbank'ta çakılıyordu. Seçil'in hiç bir yanlışını görmedim. Mutluydum, arkadaşlarımızla görüşüyorduk. Her erkek kız ilişkisi nasılsa onu yaşıyorduk.
Aralık ayı gibi Seçil'in gizli telefonları başladı yanımda kimseyle konuşmamaya başladı. Sürekli 24 saat meşgul görüşemez olduk. Bir kaç kez "Candaş" deyip telefonu kapattı. "Beni aldatıyor mu" diye düşündüm ama tutup da telefonuna bakmadım. Bir anda işlerin buraya gelmesine üzüldüm.

Benim müvekkilim bana para yatıracağını söyledi. Dedim ki "Seçil'den ayrıldım ben" sorun değil dedi. "Parayı benim üstümden değil de senin üstünden getirsek olur mu" dedi 3 milyon dolar. Tercih etmem ama İbrahim abiyi kıramadım. Seçil'i aradım "İbrahim abiye böyle bir fondan bahsettin mi" dedim, "evet anlaştık İbrahim abiyle" dedi "fon anlaşması yaptık" dedi. Sonra İbrahim Bey parayı hesabıma yolladı. İbrahim abinin cenazesi vardı ben, Büyükçekmece'de, o Çatalca'da... "Sen al benim ofisime bırak" dedi. "Denizbank'ın yetkilileri alacak" dedi. İbrahim abinin ofisine gittik. Asistanı vardı parayı makam odasına bıraktım hayırlısı olsun dedim çıktım.

"Vergi nasıl kesiliyor" diye sordum Seçil'e. 90 bin dolar para çekilmedi hesabımdan İbrahim beye bildirdim. "Fazladan bir para var hesabımda" dedim "ne yapalım" dedi ki şuan bunları düşünecek durumda değilim dedi. Ben de bir ay sonra aradım hatırlattım. Başka paraları da ben de duruyor İbrahim abinin.

Benim korkum yüksek bir vergi çıkmasıydı. İnşallah çıkmaz para giriş çıkışından. Bir fon konuşması vardı ortada ancak illegal olduğunu bilmiyordum. Avukatı olmasına rağmen Fatih hocanın bana bir şey söylememesine darılmıştım duygusal ifade vermişim. Fatih Terim Denizbank'a para gönderdiğini söyledi. Hesaba para yatırdığını söyledi fon falan değil.
Seçilin işlerinden herhangi bir kazancım olmadı. 100 bin dolar gibi bir para almadım. Ben "Seçil'in konuşmalarından sadece acaba kredi çıkmayan birine kredi mi çıkartıyor" diye düşündüm bundan fazlası benim de hayal ötemde..."

TUTUKLULUK DEVAM EDECEK

Mahkeme tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluklarının devamına karar verildi.

Mahkeme, müştekiler Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Fernando Muslera ve Arda Turan'ın bir sonraki celse hazır edilmeleri için son kez süre verilmesine aksi takdirde haklarında zorla getirilme kararı çıkarılmasını karara bağladı.

Duruşma,  8 Mart 2024 tarihine ertelendi.

 İSTENEN CEZA 252 YIL

18 müştekili iddianamede şüpheli Erzan’ın ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘özel belgede sahtecilik’ suçlarından toplamda 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Diğer 6 şüphelinin ise 3 yıl ile 65 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi. Daha sonra 3 mağdurun da eklenmesiyle müşteki sayısı 21’e yükselirken, Erzan hakkında istenen hapis cezası da 77 yıldan 252 yıla kadar yükseldi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin