Türkiye yerel seçim atmosferine girdi. Ana muhalefet partisi CHP'nin İstanbul ve Ankara'da 25 ilçe adayı belli oldu

CHP'de sona eren Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından, Parti Meclisi toplandı. Partinin İstanbul ve Ankara'da 25 ilçe adayı belli oldu. PM'de İstanbul'da mevcut başkan Battal İlgezdi'nin partisinden istifa ettiği Ataşehir adaylığı için Onursal Adıgüzel gösterildi. İzmir ve Çankaya adaylarının kesinleşmesi ise 1 Şubat'ta gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye yerel seçim atmosferine girdi. Ana muhalefet partisi CHP'nin İstanbul ve Ankara'da 25 ilçe adayı belli oldu

Yerel seçime iki aylık bir süre kala partiler adaylarını belirlemeye devam ediyor. Ana muhalefet partisi CHP de bugün MYK ve PM'sini toplayarak 25 ilçe adayını belirledi.

Antalya'da büyükşehir belediyesi için mevcut başkan Muhittin Böcek'in adaylığı parti meclisinde yapılan oylama ile kabul edildi.

MYK'nın ardından yapılan PM'de İstanbul'da mevcut başkan Battal İlgezdi'nin partisinden istifa ettiği Ataşehir adaylığı için Onursal Adıgüzel gösterildi.

İSTANBUL ADAYLARI

CHP'nin İstanbul'un Ataşehir ilçesindeki adayı eski Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel oldu. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, dün partisinden istifa etmişti.

İstanbul'un Şişli ilçesinde Resul Emrah Şahan, Arnavutköy'de Tekin Aras, Bağcılar'da Cem Kılıç, Bahçelievler'de Emine Gülizar Emecen, Beşiktaş'ta Rıza Akpolat, Beylikdüzü'nde Mehmet Murat Çalık, Büyükçekmece'de Hasan Akgün, Esenler'de Hasan Dalkıran, Kartal'da Gökhan Yüksel, Küçükçekmece'de Kemal Çebi, Maltepe'de Esin Köymen, Sultanbeyli'de Ayhan Koç, Sultangazi'de Ferhat Epözdemir aday oldu.

ANKARA ADAYLARI ŞÖYLE:

Ayaş İzzet Demircioğlu

Bala - İsa Kaplan

Beypazarı - Özer Kasap

Evren - Arif Güçlü

Gölbaşı - Yakup Odabaşı

Haymana - Levent Koç

Kalecik - Satılmış Karakoç

Kızılcahamam - Coşkun Ünal

Mamak - Veli Gündüz Şahin

Nallıhan - Ertunç Güngör

Polatlı - Mürsel Yıldızkaya

CHP’nin Çankaya adayını ise 1 Şubat’ta açıklayacağı kaydedildi.

1 ŞUBAT’TA İZMİR  ADAYI BELİRLENİYOR

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir ilçe adaylarını da 1 Şubat’ta gerçekleştirilecek MYK ve Parti Meclisi’ne bıraktığı ifade edildi. MYK’nın hemen ardından başlayacak PM’nin sona ermesi ile CHP’nin kamuoyuna sekiz büyükşehir adayını daha açıklayacağı dile getirildi.

MUHİTTİN BÖCEK ANTALYA’DAN ADAY

Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yönelik Muhittin Böcek ismi MYK’dan geçti.

Muhittin Böcek'in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığının 30 hayır oyuna karşı 32 evet oyuyla geçtiği öğrenildi.

Böcek’in isminin PM’de oylanmasının ardından kamuoyuna duyurulacağı öğrenilirken CHP, Fethiye için Alim Karaca, Muğla için ise Ahmet Aras isimlerini kesinleştirdi.

LÜTFÜ SAVAŞ TARTIŞMASI

CHP’de, Parti Sözcüsü Deniz Yücel’in, “MYK gündemine gelmedi” dediği Lütfü Savaş tartışmasının ayrıntıları belli oldu. Edinilen bilgiye göre tartışma, MYK’dan önce toplanan ayak divanında yaşanırken Savaş’ın Hatay adaylığının gözden geçirilmesi konusunun MYK toplantısına taşınmadığı öğrenildi.

CHP’de saat 13.00’da başlaması planlanan MYK’nın saat 15.15’te başlamasının nedenin, “Lütfü Savaş tartışması” olduğu bildirildi. İddiaya göre, MYK’dan önce Özgür Özel başkanlığında ayak divanının toplandığı ve Lütfü Savaş’ın adaylığının burada tartışıldığını ancak konunun MYK’ya taşınmadığı iddia edildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler chp yerel seçim myk Aday
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin