CHP-Memleket Partisi görüşmelerinin arka planında neler oldu? CHP Sözcüsü Deniz Yücel açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, 4 Ocak'tan itibaren CHP ile Memleket Partisi arasında yerel seçimde işbirliği müzakerelerinin çeşitli kanallar aracılığıyla devam ettiğini duyurdu. Ancak, CHP tabanının hoşnutsuzlukla karşıladığı talepler yüzünden sürecin durduğunu ifade eden Yücel, Muharrem İnce'nin ilkesel duruşuyla ilgili herhangi bir beyanda bulunmadığını belirtti. İnce'nin, belirli bir sayıda belediye meclis üyeliği talep ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP-Memleket Partisi görüşmelerinin arka planında neler oldu? CHP Sözcüsü Deniz  Yücel açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP ile Memleket Partisi arasında 4 Ocak'tan itibaren yerel seçimde işbirliği konusunda farklı kanallardan müzakerelerin yürütüldüğünü bildirdi.

CHP tabanının kabul edemeyeceği talepler nedeniyle sürecin tıkandığını belirten Yücel, "Bu görüşmeler esnasında, 'ilkesel duruş' konusunda tek bir cümle dahi kurmayan, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında dile getirdiği siyasi eleştirileri gündeme dahi getirmeyen Sayın Muharrem İnce'nin açıklamalarını üzülerek dinledik." dedi.

İNCE NE İSTEDİ?

Sözlerini sürdüren Yücel "Yapılan görüşmelerde Sayın İnce, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir'de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu. Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı. Bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını biliyoruz. Değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: A.A
Etiketler chp muharrem ince
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin