Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu'ndan batı illerinden aday olacağı iddiasına ilişkin açıklama

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun ismi Kadıköy, Beşiktaş, Marmaris, Kuşadası, Didim gibi ilçeler için konuşuluyor. Maçoğlu iddialarla ilgili konuştu “Son iki yıldır her ay bir ilde belediye başkan adayı oluyorum” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu'ndan batı illerinden aday olacağı iddiasına ilişkin açıklama

Yerel seçimlere aylar kaldı. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yerel seçimlerde başka bir ilde aday gösterileceği iddia edildi. Sosyalist Meclisler Federasyonu,  Maçoğlu'nun bir kez daha aday gösterileceğini duyurmuştu.

 

Maçoğlu, bugün katıldığı programda iddialara açıklık getirdi. Maçoğlu, "Kurumumuzun genel bakışı mevcut TKP ile devam etme yönünde. Başka bir tartışma sürmüyor. Tabii ittifak sonrasında, ittifaklar devam edecek mi ya da ayrışmalar olacak mı bilmiyoruz ama şu an iyi gidiyor. Zaman zaman bazı bölgelerle ilgili tartışmalar olsa da iyi gidiyor. Bu soruyla ilgili en azından mevcut partide devam edeceğim. Bunun tartışması olmadı, onu söyleyeyim. İttifaklarda bir ayrışma olmazsa mevcut durumla devam edeceğiz. Onun dışında bir tartışma olmadı. Sıcak ilişkiler kuruyoruz. Birçok sosyalist sol ve demokratik kurumla ilişkileri iyi tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

"SON İKİ YILDIR BİR İLDE BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLUYORUM"

“Kadıköy, Beşiktaş, Marmaris, Kuşadası, Didim'den aday olacağına” yönelik iddiaları sorduğu Maçoğlu, şunları söyledi:

"Bazı arkadaşlar bunu sorduğunda 'Valla ben de bilmiyorum' diyorum. Ben son iki yıldır her ay bir ilde belediye başkan adayı oluyorum. Belki beni görmek istedikleri yerle ilgili bir tartışma olabilir. Şunu söylemek isterim, kolektif, bu ülkenin tüm il ve ilçelerinde, belediye başkanlıklarında bir kaygısı yok, bütün belediyeleri yönetebilecek kabiliyette, bütün belediyeleri ilerletebilecek kabiliyette. Bu meseleleri seçimdeki oy oranıyla ölçseler de pratik meseleleri analiz edebilecek, onu yönetebilecek çok donanımlı bir sosyalist siyaset var bu ülkede."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin