Fatih Mehmet Maçoğlu yeniden aday olacak mı? Sosyalist Meclisler Federasyonu açıklama yaptı

Sosyalist Meclisler Federasyonu, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun bir kez daha aday gösterileceğini duyurdu. Maçoğlu'nun nereden aday gösterileceği ise açıklanmadı.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Mehmet Maçoğlu yeniden aday olacak mı? Sosyalist Meclisler Federasyonu açıklama yaptı

Sosyalist Meclis Federasyonu(SMF), 31 Mart'ta yapılacak seçimlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun bir dönem daha aday olacağını ifade edildi. Maçoğlu'nun hangi il veya ilçeden aday gösterileceği ise daha sonra netleşecek.

SMF'nin yerel seçimlerde izleyeceği tutumu da açıkladı. Maçoğlu için verilen karar şu ifadelerle duyuruldu: 

“Büyük Proleter Kültür Devrimi’nin ürünü olan bir kurum olarak, her türden burjuva eğilimler ve bürokratlaşmaya karşı ideolojik mücadele ve devrimci bir kültür yaratma anlayışıyla tüm kurumsal mekanizmalarımızda buna uygun bir örgütlenmeyi savunmakta ve esas almaktayız. Taktik olarak ele aldığımız seçimler siyaseti bağlamında parlamento seçimlerinde temsiliyet bir dönem, yerel yönetimlerde ise iki dönem olarak belirlenmiştir. Fatih Mehmet Maçoğlu yoldaşımız iki dönemdir yerel yönetimlerde temsiliyetimizi yürütmektedir. Anlayış ve savunu anlamında yoldaşın iki dönemlik temsiliyeti sona ermekle birlikte, demokratik halkçı yerel yönetimler programımızın Fatih yoldaş nezdinde geniş kitlelerde yarattığı etki, sosyalizm propagandası ve demokratik, sosyalist güçlerin öneri ve talepleri tarafımızdan devrimci bir sorumlulukla dikkate alınarak SMF Temsilciler Meclisi Toplantısında Fatih yoldaşımızın bir dönem daha aday gösterilmesi kararlaştırılmıştır. Yoldaşımızın nereden aday gösterileceği netleştiğinde demokratik kamuoyu ile paylaşılacaktır.” 

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: “SMF, yerel seçimler sürecine halkın stratejik çıkarını ve kazanımlarını merkeze koyan bir siyasetle hazırlanmaktadır. Bu yönelime uygun olarak  gerici-faşist cephenin  geriletilmesi ve devrimci-demokratik cephenin en geniş demokratik ittifakla kazanımlar yaratması taktik siyasetimizin esasını oluşturmaktadır. Demokratik kamuoyunun bilgisi dahilinde olduğu gibi yerel seçimler sürecine ilişkin politik tutum ve hazırlık bağlamında devrimci, demokratik ve yurtsever kurumlarla ittifak görüşmeleri ve tartışmaları devam etmektedir. SMF olarak bu sürece hem kendi özgün politik hazırlığımız ve hem de ittifak siyaseti olmak üzere iki boyutlu bir yönelimle hazırlanmaktayız. Yerel seçimlere hazırlık noktasında Dersim Merkez ve ilçeleri başta olmak üzere birçok yerde kurumumuza aday adaylık başvuruları yapılmaktadır. Dersim haricinde Erzincan’ın Çağlayan ve Mollaköy beldeleri, Ardahan’ın Damal ve Hanak ilçeleri, Antakya’nın Defne ilçesi başta olmak üzere birçok yerelde başvurular bulunmaktadır. Son yapılan SMF Temsilciler Meclisi Toplantısında aday adaylık son başvuru tarihi 15 Aralık olarak belirlenmiştir.”

Maçoğlu'nun Tunceli yerine bu kez batı illerinden bir ilçeden aday gösterileceği iddia edilmişti. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin