'Teğmenler Olayı'yla ilgili MSB'den bir açıklama daha geldi. TSK içerisinde tarikat yapılanması iddialarına sert yanıt!

Tuzla Piyade Okulu'nda yaşananlar kamuoyunda 'Teğmenler Olayı' adıyla yer bulmuştu. MSB'den yaşananlarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada TSK içerisinde tarikat yapılanmaları olduğu iddiaları sert bir dille yalanlandı.

Google Haberlere Abone ol
'Teğmenler Olayı'yla ilgili MSB'den bir açıklama daha geldi. TSK içerisinde tarikat yapılanması iddialarına sert yanıt!
AA

Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı tartışmasıyla başlayan ve 7 askerin görevden uzaklaştırılmasına neden olan tartışmaya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama gelmişti.

Soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, "Olaya sebebiyet veren personel hakkında 'Geçici Görevden Uzaklaştırma Kararı' alınmıştır." denilmişti Piyade Okulu'ndaki olayda, 10 Kasım'da, yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan personeli diğer personelin uyardığı ve itiraz üzerine tartışma yaşandığı belirtiliyordu.

"TARİKAT YAPILANMALARI..."

MSB kaynaklarından bugün bir açıklama daha geldi. Açıklamada sosyal medyada yapılan iddialara yanıt verildi. 

Sosyal medyada sıkça dilen gelen tarikat yapılanmalarına şu cümlelerle karşılık verildi: "Türk Silahlı Kuvvetleri tüm faaliyetlerini anayasa ve yürürlükteki mevzuat çerçevesinde yürütmektedir. Anayasa ve mevzuata aykırı eylem tespit edilirse tavizsiz ve anında işlem yapılmaktadır."

Açıklama şöyle devam etti:

Müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde; temel değerlerini sarsacak, disipline aykırı ve askerî hiyerarşiyi bozan, bozabilecek hiçbir kişi, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır.

Kamuoyunda iddia edildiği gibi henüz Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayırma cezası verilmiş personel bulunmamaktadır.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin