Spor yorumcusu Sinan Engin Youtube yayınına konuk oldu: Sergen Yalçın ve İlhan Mansız ile ilgili çarpıcı anılarını ilk kez açıkladı

Spor yorumcusu Sinan Engin, katıldığı bir Youtube kanalında Sergen Yalçın'a ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Engin, Yalçın'ın hakkında yanlış bilinen bir gerçeği ilk kez dile getirdi ve Beşiktaş yönetimine bir çağrı yaparak aksi halde isyan çıkabileceğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Spor yorumcusu Sinan Engin Youtube yayınına konuk oldu: Sergen  Yalçın ve İlhan Mansız ile ilgili çarpıcı anılarını ilk kez açıkladı

Mayıs ayında Türkiye'nin gündemi futbol oldu. Düşenler çıkanlar derken 2023-2024 sezonu şampiyonunun belirlenmesi Fenerbahçe'nin deplasmanda Galatasaray'ı 0-1 ile yenmesi ile son haftaya kaldı.

Eski futbolcu, menajer ve spor yorumcusu Sinan Engin, Asena Kılıç'ın Youtube kanalında yayınlanan Meslek Sırrı programında gündemi değerlendirdi, soruları yanıtladı.

Beşiktaş altı yapısında futbola adım attığını söyleyen Engin, "Genç takım, 16-17 yaşında A Takım'da forma giydim. Doğuştan Beşiktaşlıyım. İlkokul 4'ünci sınıfa giderken Beşiktaş altyapısına başladım. Seçmelere katılarak başladım. 14-15 sene sürdü. Milli takımlarda çalıştım. Genç Milli Takım antrenörlüğü yaptım. Antrenörlüğü çok sevmediğim için yönetici bölümüne geçtim. Ümit Milli Takım'da menajerlik yaptım. 2000 yılında Beşiktaş futbol takımının menajeri oldum. 5 sene sürdü. 2007-2008'de tekrar döndüm. O aralarda yine yorumculuk yaptım. Telegol, Futbol Ateşi, 3'üncü Devre olsun bir sürü spor programlarına çıktım. Ama en uzunu 13 sene Beyaz Futbol oldu." dedi.

Beyaz Futbol'dan ayrılacağını belirten Engin, "Önümüzdeki sezon olmayı düşünmüyorum." dedi. Beşiktaştaki 2003-2004 sezonunda takımın mimarının kendisinin olduğunu ifade eden Engin, "O dönem çok mutluydum, o dönem hep kazanıyorduk. Dolayısıyla şampiyon olduk. Yorumculukta çok mutlu oluyorsun. Çünkü hep sen eleştiriyorsun." ifadelerini kullandı.

Kılıç'ın, "Futbol yorumculuğunda siz ve bir kişi olmasını isteseydiniz, kimi tercih ederdiniz?" sorusuna Engin hiç şıkları beklemeden Rasim Ozan Kütahyalı'nın ismini bile anmayarak Ahmet Çakar yanıtını verdi.

YALÇIN'IN MANSIZ'I KISKANMASINI ANLATTI

Sergen Yalçın ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Engin, "Ben onu aldığımda çapraz bağları kopmuştu. Herkes tatil yapıyordu, Sergen İstanbul'da antrenman yapıyordu. O dönem İlhan Mansız Milli Takımda Senagal'e gol atmıştı. Çok popülerdi. Taraflı tarafsız o dönem herkes İlhan Mansız ile röportaj yapmak istiyordu. Sergen takımın en yeteneklisi en büyük yıldızı almışız kimse Sergen'in yüzüne bakmıyor. Sergen'e çok fazla ilgi alaka filan yok. Birgün böyle oturuyoruz, İlhan Mansız'la geldiler röportaj istediler. Sergen de bana dönerek 'göreşeceğiz' dedi. çok dokunuyordu ona. Sonra Sergen 100. yılda Beşiktaş'ı şampiyon yapan en önemli oyuncu oldu. Sonra tüm gündem Sergen oldu. Sonra Beşiktaş'ı antrenör olarak da şampiyon yaptı." dedi.

SERGEN ÇAĞRISI

Beşiktaş'ın mevcut yönetimine Sergen Yalçın uyarısında bulunan Engin, "Sevigili Hasan Arat Başkan sezona Sergensiz başlamamalı. Başlarsa kim gelirse gelsin bu taraftar ufacık kötü bir sonuçta büyük tepki verir. Yolda hangi Beşiktaş taraftarını görsem, 'Abi bastırın Sergen gelsin.' diyor. Zaten Hasan Arat Başkanın Sergen'den başkan alternatifi yok. Beşiktaş'ın Sergen'e, Sergen'in Beşiktaş'a ihtiyacı var. Çünkü Sergen'in dönüş yapıp kendisini Türkiye'ye ispatlaması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

GALATASARAY DERBİSİ

Fenerbahçe kongresini ilişkin değerlendirmede bulunan Engin, "Sayın Ali Koç ve Aziz Yıldırım bir seçime girecek. Bu seçim, kıran kırana geçecek. Daha önceki gibi 4'e 1 bitmez. Geçen seçimde yüzde 25'e yüzde 75'ti." dedi. Engin Galatasaray derbisinin Fenerbahçe kongresini en az yüzde 20-30 etkileceğini söyledi.

MOURİNHO UYARISI

Aziz Yıldırım'ın teknik direktör olarak José Mourinho vaadi için farklı bir bakış açısı getiren Engin, "Mourinho Tottenham'dan kovuldu, Roma'dan kovuldu. Büyük bir isim olabilir ama teknik direktör alırken çok büyük düşünmemek lazım. Mourinho denen adamın maliyeti sana 18 milyon Euro. Yıllık, ekibiyle beraber. Bu adamdan senden 3 sene mukavele ister, 60 milyon Euro. Yarın bunu göndermeye kalksan birinci senesinde 40-50 milyon Euro. Bu bir fıtbol takımının komple bütçesi demektir. Alırken iyi düşünmek lazım. En az 100-150 milyon Euroluk da futbolcu transferi ister." uyarısında bulundu.

"BURUK'U YOLLAYABİLİRLER"

Kılıç'ın, "Galatasaray için Okan Buruk ikinci bir Fatih Terim olur mu?" sorusuna Engin şöyle yanıt verdi:

Çok sevdiğimiz bir kardeşimiz, inşallah olur ama Fatih Terim'in başarını bundan sonra Türkiye'de yakalayacak teknik dörektörün çok az olduğunu düşünüyorum. Hiç de olmaz. UEFA kupasını almak çok zor. Kolay değil. Bunu Fatih Terim aldı. Fatih Terim'in 8 tane şampiyonluğu var. Bunu Okan Buruk alabilir mi? Şimdi önümüzdeki sezon Okan Buruk kötü gitsin Ocak ayında yollayabilirler de.

Engin programda hakemlerin oldukça kötü olduğunu ve büyük kulüplerden korktuklarını ve çekinerek karar verdiklerini dile getirdi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin