SONDAKİKA Gazeteci Nazlı Ilıcak tahliye edildi. Ilıcak 2 yıl 6 ay hapis cezası almıştı

2016 yılında yazdığı bir yazı nedeniyle 4 Aralık 2023 tarihinde tutuklanan gazeteci Nazlı Ilıcak tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol
SONDAKİKA Gazeteci Nazlı Ilıcak tahliye edildi. Ilıcak 2 yıl 6 ay hapis cezası almıştı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan ve uzun süre cezaevinde kalan ve serbest bırakılan 79 yaşındaki gazeteci Nazlı Ilıcak 4 Aralık 2023 tarihinde bir kez daha tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti.

Nazlı Ilıcak, 2016 yılında yazdığı bir yazı nedeniyle Cumhuriyet savcısı Orhan Kapıcı’nın şikayeti sonucu yargılandığı İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada “iftira” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası almış ve cezanın istinafta onanmasının ardından yeniden cezaevine girmişti. 

Ilıcak'ın bugün cezaevinden tahliye edildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Savcısı Orhan Kapıcı, kapatılan Özgür Düşünce isimli internet sitesinde 16 Haziran 2016 tarihinde yayımlanan “Hanefi Avcı’nın Operasyon Beklentisi” başlıklı yazı gerekçesiyle Nazlı Ilıcak'tan şikâyetçi oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Ilıcak’a “iftira” suçlaması yöneltildi. Yazıda, “milli damar örgütü"nden bahsettiği ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın söz konusu örgütle ilgili Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyette bulunulduğu aktarılıyordu. İddianamede, yazının şikâyete konu edilmesiyle “hakkında soruşturma yürütüldüğü belirtilen bir örgüt mensubu olarak gösterilen kamu görevlilerinin isimleri açık bir şekilde belirtilip haklarında hukuka aykırı fiil isnat edildiği” ileri sürüldü.

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2021 yılında açılan dava, 19 Nisan 2022 tarihli duruşmada karara bağlandı. Ilıcak hakkında 2 yıl 6 ay hapis cezasına hükmedildi. Karar daha sonra istinafta onandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin