Son Dakika....Gözaltına alınan gazeteci Enver Aysever serbest bırakıldı. Aysever, CHP'li vekilin şikayeti nedeniyle gözaltına alındığı duyurdu. Enver Aysever kimdir?

Gazeteci Enver Aysever, sosyal medya hesabından Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alındığını duyurdu. Çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Aysever, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın şikayeti nedeniyle gözaltına alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika....Gözaltına alınan gazeteci Enver Aysever serbest bırakıldı. Aysever,  CHP'li vekilin şikayeti nedeniyle gözaltına alındığı duyurdu.  Enver Aysever kimdir?

Gazeteci Enver Aysever sosyal medya hesabından Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alındığını duyurdu. 

Çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Aysever,  CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın şikayeti nedeniyle gözaltına alındığını ifade etti.

Aysever X'te yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Mahkemeye çıktım ve serbest bırakıldım, yargılama yapılacak daha sonra… Tahmin edin şikayetçi kim? Ahmet Tuncay Özkan. Saat 14.00’de yayın yapıp her şeyi ama her şeyi anlatacağım. Söz konusu suç tele1’ de yaptığım konuşma. Görüşürüz.

 

 

ENVER AYSEVER KİMDİR?

Enver Aysever, 1971’de İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Doğuş, Yeditepe ve Arel Üniversitelerinde dersler verdi. 

 “Finansal Forum, Varlık, Gösteri, İnsancıl, Cumhuriyet” ve “Birgün” gibi gazete ve dergilerde yazıları yayınladı. Remzi Kitap gazetesinde Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. 

TELEVİZYONCULUK KARİYERİ

TV kariyerine TV8’de “Lacivert” adlı edebiyat dergisiyle başlayıp, NTV Radyo’da “Kurşun Kalem” adlı devam ettirdi. Yorum ve eleştirilerini, yine TV8’de, “Haber Aktif” adlı programının içinde “Yazın Aktif” köşesinin sürekli konuğu olarak yaptı. 

2007 yılında SKY Türk’te yayına başlayan “Aykırı Sorular” ve “Ayrıntılar” adlı siyasal tartışma programını hazırlayıp, sundu. Yine aynı televizyonda “Siyasal Analiz, Sokağın Sesi, Üç Soru İki Yorum, Zamana Karşı” adlı programları hazırlayıp, sundu. Devamında Kanaltürk televizyonunda “Gündem Demokrasi, Ters Cephe, Pazar Politika” adlı programlar yorumculuk yaptı. 

SKY Türk televizyonundan 2011-2012 sezonunda CNN Türk televizyonuna transfer oldu. Altan Öymen, Nazlı Ilıcak ve Nagehan Alçı ile birlikte “Dört Bir Taraf” adlı programda yorumcu olarak yer aldı. Aysever, CNN Türk'te “Aykırı Sorular” adlı programı sundu.

HABERAL VE AYGÜN’E TEPKİ İÇİN CHP’DEN İSTİFA ETTİ: 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gelen davet ile aktif siyasete atıldı. 2011 Milletvekili seçimlerinde, Mehmet HaberalG ve Sinan Aygün gibi sağ görüşlü isimlerin aday gösterilmesi tepki olarak CHP'deki görevlerinden istifa etti. Aysever, CHP Parti Meclisi Üyesiydi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin