Son Dakika...Dışişleri Bakanı Fidan açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan'da Hamas'ın iki numaralı ismi Salih Aruri'ye düzenlenen suikast ile ilgili "İsraillilerin, Lübnan'la savaşa girmemek için kendilerini zor tuttuğunu düşünüyorum. Bu yol çıkmaz sokaktır. Öyle bir şey olursa bu savaş tabii ki bitmez" değerlendirmesinde bulundu. Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın cumartesi günü Türkiye'ye geleceğini de açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika...Dışişleri Bakanı Fidan açıkladı.  ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Ankara'da basın mensuplarına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

SALİH ARURİ SUİKASTI

Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas'ın iki numaralı ismi Salih Aruri'nin öldürülmesine ilişkin şu değerlendirmede bulundu: "Ben İsraillilerin Lübnan'la savaşa girmemek için kendilerini zor tuttuğunu düşünüyorum. Ama hep söylüyorum. Bu yol çıkmaz sokaktır. Öyle bir şey olursa bu savaş tabii ki bitmez. Tam tersine, meselenin çözülmesi isteniyorsa, barış ve iki devletli çözüme odaklanmak lazım.

Tehditleri zor kullanarak ben elimine edeceğim dediğiniz zaman, burada belli şeylerin olacağını öngörmek zor değil açıkçası. İsrail'in de Lübnan'daki bu operasyonu baktığınız zaman şöyle bir şey var. Bir Hizbullah hedefini, Hizbullah yöneticisini vurmuyor ama Lübnan’a ben senin üstünde uçuyorum, takip ediyorum mesajını veriyor."

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI TÜRKİYE'YE GELİYOR

Fidan,  Salih Aruri suikastının ardından İsrail ziyaretini iptal eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile ilgili soruya "Değerli arkadaşlar, yani Blinken’ın cumartesi seyahati yani olacak. Benim misafirim olarak Türkiye gelecek. Şu anda planlanan o yani bir değişiklik olmazsa misafirimiz olarak geliyor. Cumhurbaşkanımızın şu anda planlanan bir seyahati yok. Yani üzerinde konuştuğumuz seyahat yok şu anda." yanıtını verdi. 

 

Kaynak: A.A
Etiketler Hakan Fidan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin