Son Dakika... Seçim sonrası ilk değerlendirme. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart bizim için bir bitiş değil bir dönüm noktasıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim sonrası AK Parti Genel Merkezi'nde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan "31 Mart bizim için bir bitiş değil bir dönüm noktasıdır. Milletimiz mesajlarını siyasetçilere ulaştırmıştır. Bu seçimin galibi demokrasimizdir, milli iradedir." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Seçim sonrası ilk değerlendirme. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart bizim için bir bitiş değil bir dönüm noktasıdır

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Buradan tüm Türkiye'yi saygıyla selamlıyorum. Desteğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Ramazan-ı Şerif'i idrak ediyoruz. Mevlam Gazzeli kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun.

'31 MART BİR BİTİŞ DEĞİL BİR DÖNÜM NOKTASIDIR'

31 Mart yerel seçimlerini demokrasimize yakışır bir şekilde tamamladık. Seçim atmosferine gölge düşürecek bir olay yaşanmadı. Türk demokrasisi rüştünü bir kez daha ispatladı. Seçimler bildiğiniz gibi demokrasilerin en kritik günleridir. Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Millet siyasetçiye mesajını sandık vasıtasıyla iletir. Millet uyarısını sandık aracılığıyla iletir. Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. 31 Mart bizim için bir bitiş değil bir dönüm noktasıdır. Milletimiz mesajlarını siyasetçilere ulaştırmıştır. Bu seçimin galibi demokrasimizdir, milli iradedir.

Buradan siyasi parti fark etmeksizin iradesini sandığa yansıtan tüm vatandaşlara içtenlikle teşekkür ediyorum. Gecenin bu saatinde sandık kurullarında görev yaparak buraya gelen siz kardeşlerime ayrıca şükranlarımı ifade ediyorum. Belki de şimdi sahura kadar evde dertleşeceksiniz. Seçim sonuçlarının ülkemize milletimize şehirlerimize mahallelerimize ve köylerimize hayırlı olmasını diliyorum.

"BİR HAYIR VARDIR"

Ben sizlere inanıyorum. Sizlerle kazanarak devam edeceğiz. Yerel seçim imtihanından istediğimiz sonucu alamadık. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bu seçim sınavına yoğun çekilde hazırlandık. İttifak ortaklarımız uyum içerisinde koşturdu, emek verdi. Son iki aylık dönemde şahsım 52 farklı şehrimizi ziyaret ettim. Oralarda mitingler yaptık. Halkımla bütünleştim. Netice böyle oldu. Her olanda bir hayır vardır. Son 2 ayı dolu dolu geçirmeye çalıştık.

İttifakımıza desteğini beyan eden diğer siyasi partilerin genel başkanlarına da şükranlarımı ifade ediyorum. Biz siyasi hayatımız boyunca milletle yol yürümüş, milletin çizmiş olduğu çizgiden ayrılmamış bir kadroyuz. Bugüne kadar, hep sağduyunun yanında olduk. Hep demokrasinin, milli iradenin yanında yer aldık. Şimdiye kadar milletimizin takdirini baş tacı etmekten milletin iradesine boyun eğmekten geri durmadık. Seçilen tüm belediye başkanlarını, muhtarları, kutluyorum. Biz de hükümet olarak şimdiye kadar olduğu gibi şehirlerinin hayrına yapacakları işte destekleyeme devam edeceğiz. Milletimiz son sözünü söylemiş, kararını vermiştir.

Biz seçim sonuçlarını değerlendireceğiz, öz eleştirimizi cesaretle yapacağız. Henüz resmi olmayan sonuçlar mahalli idarelerde irtifa kaybı yaşadığını gösteriyor. Bunun sebeplerini tespit ederek gerekli müdahalelerde bulunacağız. Unutmayın kaderin üstünde bir kader vardır. Milletle inatlaşmaktan milli iradeye rağmen hareket etmekten bugüne kadar olduğu gibi uzak duracağız. Önümüzde yaklaşık 4 buçuk yıllık bir süre var.

PKK AÇIKLAMASI

Başarılı operasyonlarımız sayesinde iyice köşeye sıkıştırdığımız bölücü terör örgütüne, ölümcül darbeyi mutlaka indireceğiz. Güney sınırlarımızın ötesinde bir "teröristan" kurulmasına izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz darbe girişiminin faili FETÖ ihanet şebekesinin son kalıntılarını da temizlemekte kararlıyız. Seçim sürecinin geri plana ittiği konuları süratle gündemimize alarak, gerekli adımları hızlı bir şekilde atacağız. Türkiye'nin uluslararası rolünü; sözünün ağırlığını, küresel barışın tesisindeki anahtar konumunu güçlendirecek hamleleri devam ettireceğiz.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin