Son Dakika... MSB Pençe-Kilit operasyon bölgesinde 9 askerimizin şehit olduğunu duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı Kuzey Irak'ta Pençe-Kilit operasyon bölgesinde 9 askerimizin şehit olduğunu duyurdu. Bakanlık, 4 askerin yaralandığını 12 teröristin de etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... MSB Pençe-Kilit operasyon bölgesinde 9 askerimizin şehit olduğunu duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır.

 Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.

İKİNCİ AÇIKLAMA GELDİ

Bakanlık dakikalar sonra şu açıklamayı yaptı:

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan bir silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

ÜÇÜNCÜ AÇIKLAMA: ŞEHİT SAYISI 9 OLDU

Bakanlık üçüncü açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan bir silah arkadaşımız daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, şehit olan kahraman silah arkadaşlarımızın sayısı dokuza yükselmiştir.
Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

Bakanlığın açıklaması sonrası yaralı asker sayısı 4'e düştü. 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin