Türkiye 24 saatte 12 şehit verdi. Milli Savunma Bakanlığı askerlerimizin kimliklerini açıkladı. İşte o kahramanlar

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle yaşanan çatışmada 6 kahraman askerimizin şehit olduğunu ve bir askerimizin yaralandığını bildirdi. Şehit düşen 6 askerin kimlikleri de kamuoyuyla paylaşıldı. Önceki gün de 6 asker şehit olmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye 24 saatte 12 şehit verdi.  Milli Savunma Bakanlığı askerlerimizin kimliklerini açıkladı. İşte o kahramanlar

Türkiye Irak'ta 24 saatte 12 şehit verdi. Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bugün bir askeri üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerin şehit olduğunu duyurdu. Çatışmada 1 asker yaralanırken, 13 terörist de etkisiz hale getirildi.

Şehit olan askerlerimizin kimlikleri şöyle:

*P.Uzm.Çvş. Abdülkadir İYEM-Şanlıurfa

*P.Uzm.Çvş. Ahmet ARSLAN-Yozgat

*P.Söz. Er Cebrail DÜNDAR-Mardin

*-P.Söz. Er Semih YILMAZ-Kırıkkale

*P.Söz. Er Kemal ASLAN-Elazığ

*P.Söz. Er Enes BUDAK-Manisa

DUYGULANDIRAN PAYLAŞIM

Şehit haberinin baba ocağına bildirilmesinin ardından şehit babası Mehmet Aslan, sosyal medya üzerinden oğlunun da aralarında olduğu 6 şehidin ismini paylaşarak, "Oğlum şehit oldu ne mutlu bana" ifadelerini kullandı. Paylaşım görenleri duygulandırdı.

Türkiye 24 saatte 12 şehit verdi.  Milli Savunma Bakanlığı askerlerimizin kimliklerini açıkladı. İşte o kahramanlar - Resim : 2

AHMET ARSLAN'IN ŞEHADET HABERİ AİLESİNE VERİLDİ

Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan'ın (25), Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yaşayan ailesine haber verildi.

Evli ve bir çocuk sahibi Arslan'ın Agahefendi Mahallesi'ndeki ailesinin evine gelen Sorgun Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci ve askeri yetkililer, baba Sedat ve anne Esengül Arslan'a şehadet haberini verdi.

Arslan ailesinin yakınları ve mahalle sakinlerinin önünde toplandıkları şehidin evine ve sokağın girişine Türk bayrağı asıldı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan da şehit evini ziyaret ederek, aileye başsağlığı dileğinde bulundu.

Türkiye 24 saatte 12 şehit verdi.  Milli Savunma Bakanlığı askerlerimizin kimliklerini açıkladı. İşte o kahramanlar - Resim : 3

ENES BUDAK'IN ŞEHADET HABERİ AİLESİNE VERİLDİ

Ağrı nüfusuna kayıtlı olan şehit Enes Budak’ın Atatürk Mahallesi’nde ikamet eden Babası İkram Budak’a acı haberi, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay ve beraberindeki protokol tarafından verildi. Haberi alan aile üyeleri büyük üzüntü yaşarken, sağlık görevlileri de ziyarette hazır bulundu. Şehit ailesinin evinin bulunduğu sokağa dev Türk bayrağı asıldı. Şehit haberini duyan aile yakınları da taziye için evin önüne akın etti.

Şehit Enes Budak’ın bekar ve 6 kardeş olduğu, annesi İkram Budak’ın da 2 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak’ın sosyal medyadaki son paylaşımı, kahramanlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Budak, "Cesaret dağında korku rüzgarı esmez aslanlar gibi yaşayan" yazarak fotoğraflarını paylaştı.

Türkiye 24 saatte 12 şehit verdi.  Milli Savunma Bakanlığı askerlerimizin kimliklerini açıkladı. İşte o kahramanlar - Resim : 4

SEMİH YILMAZ'IN ŞEHADET HABERİ BABASINA VERİLDİ

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada, Kırıkkale'nin Yahşihan ilçe nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz (23) şehit oldu.

Çorum'da yaşayan ailesinin evine gelen Vali Yardımcısı Erdoğan Kanyılmaz, Emniyet Müdürü Arif Pehlivan ve askeri yetkililer, baba Ramazan Yılmaz'a oğlunun şehadet haberini verdi. Yılmaz ailesinin yakınları ve mahalle sakinlerinin önünde toplandıkları şehidin evine ve sokağa Türk bayrağı asıldı. Şehit Yılmaz'ın cenazesi, 24 Aralık pazar günü memleketi Kırıkkale'den kaldırılacak.

Türkiye 24 saatte 12 şehit verdi.  Milli Savunma Bakanlığı askerlerimizin kimliklerini açıkladı. İşte o kahramanlar - Resim : 5

KEMAL ASLAN'IN ŞEHADET HABERİ AİLESİNE ULAŞTI

Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan'ın (22) ailesine şehadet haberi verildi.Elazığ nüfusuna kayıtlı şehit Aslan'ın, Güneykent Mahallesi'nde yaşayan annesi Yeter ve babası Mehmet Aslan'a acı haberi yetkililer verdi.

Şehidin evinin bulunduğu apartmana Türk bayrağı asıldı. Şehit Aslan'ın cenazesinin, memleketi Elazığ'da toprağa verileceği öğrenildi.

ABDULKADİR İYEM'İN ŞEHADET HABERİ AİLESİNE ULAŞTI

Şanlıurfalı Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem'in şahadet haberi Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Eyüpsultan Mahallesi'nde yaşayan ailesine verildi. Bekar olan ve 7 kardeşi bulunan şehit Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem'in şahadet haberini alan baba Mehmet, anne Ayişe İyem ile kardeşleri ve yakınları gözyaşı döktü.

Türkiye 24 saatte 12 şehit verdi.  Milli Savunma Bakanlığı askerlerimizin kimliklerini açıkladı. İşte o kahramanlar - Resim : 6

P.Söz. Er Cebrail DÜNDAR-Mardin

Türkiye 24 saatte 12 şehit verdi.  Milli Savunma Bakanlığı askerlerimizin kimliklerini açıkladı. İşte o kahramanlar - Resim : 7

ÖNCEKİ GÜN DE 6 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde önceki gün de terör örgütü tarafından yapılan saldırıda 6 askerin şehit olduğunu açıklamıştı.

Türkiye 24 saatte 12 şehit verdi.  Milli Savunma Bakanlığı askerlerimizin kimliklerini açıkladı. İşte o kahramanlar - Resim : 8

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin