Son Dakika... Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri Barış Boyun İtalya'da yakalandı. Ankara'da en çok arananlar listesindeydi! Barış Boyun kimdir?

Son Dakika Haberi... Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri Barış Boyun İtalya'da yakalandı. Daltonlar Çetesi olarak bilinen organize suç örgütü lideri Boyun ile birlikte 18 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi. Barış Boyun'un ismi son olarak Yunanistan'ın başkenti Atina'da öldürülen 6 Türk ile gündeme gelmişti.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri Barış Boyun İtalya'da yakalandı. Ankara'da en çok arananlar listesindeydi! Barış Boyun kimdir?

Son Dakika Haberi... Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri Barış Boyun İtalya'nın Viterbo şehrinde İtalya ve Türk polisinden oluşan bir ekibin düzenlediği operasyonla yakalandı.

İtalya polisi operasyon görüntüsüyle birlikte şu açıklamayı yaptı; 

“Polis ilk müdahale operasyon birimleriyle, Viterbo ilinde terör amaçlı silahlı çeteyle suçlanan örgütün Türk patronu yakalandı. 22 Mayıs'ta Ankara'da en çok arananlar arasındaydı.” 

İtalya medyası operasyonla ilgili haberlerinde çete lideri Barış Boyun ve çete üyesi 18 kişinin polis tarafından gözaltına alındığını duyurdu.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER BELLİ OLDU

Çete lideri Barış Boyun ile birlikte Bayram Demir, Özge Koca, Okan Bingöl, Kerem Akarsu, Fikri Fatih Çançin, Ahmet Durmuş, Çağlar Şenci, Cemil Aytekin, Sinan Şimşek, Serkan Özcan, Fırat Çoğalan, Abutalip Burulday, Emrah Şahin, Ardıl Burak Arat, Ersin Aytekin, Kaan Doğu Gündüz ile Giorgi Meschini ve Antonio Buondonno'nun gözaltına alındığı belirtildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç örgütü lideri Barış Boyun'un İtalya'da yakalanmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Yerlikaya'nın açıklaması şöyle:

"Ülkemiz adli makamlarınca Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Kasten Öldürme dahil 23 ayrı suçtan aranan, toplam 56 ayrı suç kaydı bulunan ve 3’ü cinayet olmak üzere; Kasten Yaralama, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Yağma vb. suçlarından KIRMIZI BÜLTEN ile aranan, elebaşılığını Barış BOYUN’un yaptığı organize suç örgütüne yönelik; İtalya Polisi ile KOM Başkanlığı, İnterpol Europol Daire Başkanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, Sakarya Emniyet Müdürlüklerince ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında; İtalyan polisi tarafından Roma ve Milano’da operasyon düzenlendi.

Operasyonda elebaşı Barış Boyun'un da aralarında olduğu organize suç örgütü üyesi 19 şüpheli yakalandı. Firari Barış Boyun Organize Suç Örgütüne yönelik bu güne kadar İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Sakarya, ve Kütahya’ da gerçekleştirilen 26 ayrı operasyonda 317 şahıs yakalandı. Bunlardan; 175’i tutuklandı ve 100’ü hakkında adli kontrol kararı verildi."

BARIŞ BOYUN SUÇ ÖRGÜTÜ 

Barış Boyun, (d. 1984) Daltonlar Çetesi olarak bilinen organize suç örgütünün mafya lideridir. Örgütü Bahadır Akdağ ve Beratcan Gökdemir (Can Dalton) ile beraber yönetmektedir. İstanbul Beyoğlu'nda mahalle çetesi olarak etkin olan örgütün suç olayları daha sonra uluslararası ilişkilere kadar uzandı. Örgüt, motosikletli suikast timi ile işledikleri cinayetlerle bilinmektedir.

2017 öncesi mafya Bilal Yaman ile beraber hareket eden Barış Boyun, Bilal Yaman'ın 2017'de tutuklanması üzerine içinde bulunduğu organize suç örgütünün lideri oldu. Savcılık iddianamesine göre örgütün mali kaynağı silah kaçakçılığı, yasadışı bahis ve uyuşturucu ticaretidir.

Çete sosyal medya hesapları üzerinden propaganda yapıp Anadolu kasabalarından gelen 20-25 yaş arasındaki gençleri çeteye tetikçi olarak katmaktadır. Barış Boyun'a bağlı çete, 4 farklı çete ile çatışıp basındaki verilere göre taraflar arasında 20 kişi hayatını kaybetti.

BARIŞ BOYUN'UN İSMİNİN GEÇTİĞİ OLAYLAR

10 cinayetten sorumlu olan örgütün basında bilinen ilk cinayeti 21 Ekim 2021'de yaşandı. Kubilay Küçükaslan bir restoran çıkışı çete tarafından öldürüldü.

16 Nisan 2022'de Kasımpaşaspor'un tribün lideri olan ve Emrah Ayverdi Çetesine de mensup olan Yüksel Usta Hüseyin Daltonlar Çetesinin motosikletli timi tarafından öldürüldü.

Sırbistan'da aktif olan büyük uyuşturucu çetesi Skaljari'nin yöneticilerinden olan Jovan Vukotiç, 8 Eylül 2022'de örgütün motosikletli timi tarafından öldürüldü.

İstanbul'da ünlü bir gece kulübünde çalışan Yasin Keskin, 22 Eylül 2022'de Barış Boyun'un tetikçileri tarafından gece kulübü önünde silahlı saldırı ile öldürüldü.[9] Saldırı Halil Ay liderliğindeki Anucur Çetesine yönelikti.

Ferhat Mardin'in Çetesine mensup Halil Güzel adlı kişi 15 Ekim 2022'de Barış Boyun çetesi tarafından Bahçelievler'de öldürüldü.

Bir başka suç örgütü mensubu olan Murat Fırat Canlı adlı kişi 20 Kasım 2022'de Beyoğlu'nda öldürüldü.

8 Ekim 2022'de Barış Boyun'un çetesine bağlı Edip Yalçın Gürcistan'da kökeni belli olmayan bir saldırı sonucu öldürüldü.

19 Aralık 2022'de Anucur Çetesi, Daltonlar Çetesine silahlı saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda Daltonlar Çetesi mensubu Mehmet Emin Kalkan öldürüldü.

24 Aralık 2022 Kağıthane'de Daltonlar Çetesi, Anucur Çetesine bağlı bir kafeye motosikletli timle saldırı gerçekleştirdi. Çatışmada olayla alakası olmayan Kur'an kursu hocası Ramazan Arslan çatışma arasında kalarak öldü.

14 Ocak 2023'te Daltonlar Çetesi Haliç Köprüsü üzerinde Anucur Çetesi lideri Halil Ay'a silahlı saldırı düzenlediler. Halil Ay canlı kurtulurken Halil Ay'ın yanındaki Cumali Arslan hayatını kaybetti.

2 Şubat 2023'te oto galerici Ferhat Yeşilkaya Şişli'de çete mensupları tarafından öldürüldü.

23 Mayıs 2023'te Barış Boyun'un çetesine bağlı Emircan Yılmaz Abhazya'da kökeni belli olmayan bir saldırı sonucu öldürüldü.

6 Ağustos 2023'te Fransa'da firari olan Halil Ay, saklandığı çiftlikte Daltonlar Çetesi mensubu Gülbey Dilsiz tarafından saldırıya uğradı. Saldırıda Halil Ay ve Gülbey Dilsiz öldürüldü.

YUNANİSTAN’DA  İNFAZ EDİLEN 6 TÜRK

Barış Boyun Çetesi son olarak Yunanistan’da gündeme gelmişti. Bir otomobildekilere yönelik silahlı saldırının ardından 6 kişi yaşamını yitirirken, Yunan medyası ölenlerin Türk olduğunu duyurmuştu. Yunanistan’da 6 Türk otomobilde öldürüldü. Turistik bölgede infaz edilenlerin Barış Boyun çetesine mensup olduğu iddiası gündeme gelmişti.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin