Son dakika... İzmir'de hissedilen deprem oldu. Depremin büyüklüğünü AFAD açıkladı, deprem sonrası ilk görüntüler geldi

Son dakika açıklamasına göre İzmir'de hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi. İzmir'de de hissedilen depremin büyüklüğü 5.1 olarak açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Son dakika... İzmir'de hissedilen deprem oldu. Depremin büyüklüğünü AFAD açıkladı, deprem sonrası ilk görüntüler geldi

AFAD tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre İzmir'de de hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD, saat 08.19'da Ege Denizi'nde, merkez üssü İzmir'in Menderes ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Alınan bilgilere göre saat 08.18 meydana gelen ve merkez üssü Kuşadası Körfezi olarak açıklanan depremin büyüklüğü 5.1 olarak kaydedildi. 

Sabaha karşı da Marmara Denizi'nde peş peşe depremler meydana gelmişti. Sabah saatlerinde meydana gelen deprem İstanbul'dan da hissedilmişti.

Depremin hemen ardından AFAD sosyal medya hesabından açıklama yaptı. AFAD açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: "Ege Denizi’nde, İzmir ilimizin Menderes ilçesi açıklarında saat 08.19’da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmekte olup ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

İZMİR VE AYDIN VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Menderes ilçesi açıkları olan 5,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin İzmir ve Aydın'da şu ana kadar olumsuzluk bildirilmediği belirtildi.

İzmir Valisi Süleyman Elban, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada İzmirlilere geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "Ege Denizi - Kuşadası Körfezi - Menderes merkezli olarak saat 08.19 itibarıyla meydana gelen 5,1 şiddetindeki depremle ilgili Valiliğimize bildirilen bir olumsuzluk yoktur." ifadesini kullandı.

Aydın Valisi Yakup Canbolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar yansıyan bir olumsuzluk yok, alan taraması devam ediyor." dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin