Son Dakika... İYİ Parti'ye şok üstüne şok. Kars İl Yönetimi ve Haymana İlçe Yönetimi istifa etti.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan'ın istifasının hemen ardından yeni bir istifa haberi geldi. Üstelik bu kez topluca. İYİ Parti Kars İl Yönetimi zehir zemberek sözlerle partiden ayrıldıklarını duyurdu. İstifalara çok geçmeden bir yenisi daha eklendi. İYİ Parti Haymana İlçe Yönetimi Kurulu da partiden ayrıldıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... İYİ Parti'ye şok üstüne şok. Kars İl Yönetimi ve Haymana İlçe Yönetimi istifa etti.

TV100'de Kübra Par'la Farklı Açılar'da Gürkan Hacır'ın duyurduğu istifa bugün gerçekleşti. Ankara Milletvekili Yüksel Arslan partiden ayrıldı.

Arslan'ın istifasının ardından çok geçmeden Kars İl Yönetimi de partiden istifa etti.

Gazeteci Barış Yarkadaş'ın duyurduğu istifa açıklamasında yönetim İYİ Parti lideri Akşener'e zehir zemberek sözlerle seslendi.

İşte o açıklama:

İyi parti kurulduğu günden bugüne kadar parti yönetim kurulunda 7 yıldan beri görev yapan üç kişi belediye başkan aday adaylığını açıklamışlardır genel merkez yayınladığı genelgede son başvuru tarihini 22 Aralık 2023 olarak belirlemiştir.

Buna rağmen 3 arkadaşımız olan Nebi Arığ Ömer Baran Yeşilbağ Muzaffer Melih Sadak Aday adayı olarak il yönetimine müracaat etmelerine rağmen genel merkezce başvuruları dikkate alınmayarak son başvuru tarihini beklemeden 15 Aralık 2023 tarihinde aday ilan edilmiştir.

"YETKİ GENEL MERKEZDEDİR"

Durumu görüştüğümüz yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Burak Akburak biz aday adaylarına yetki genel merkezdedir il teşkilatını tanımadıklarını ifade ederek biz burada genel merkez olarak istediğimiz adayı belirleriz ifadesinde bulunmuştur.

Bu partide 6 yıldan beri verdiğimiz hizmeti Kars halkının takdirine, sayın genel başkanın vicdanına havale ediyoruz aşağıda adı soyadı yazılı olan il yönetim kurulu üyeleri olarak İYİ Parti'deki görevlerimizden ve üyelikten istifa ediyoruz kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Nebi Arığ
Ömer Baran Yeşilbağ
Muzaffer Melih Sadak
Mustafa Araz
Melih Kural
Murat Erben
Rahim Arığ
Kerim Ödünçtimur
Yavuz Kanbay
Haşim Çiftçi
Şengül Arığ
Adem Sevgi
Gülay Yeşilbağ
Bayram Arastur
Turan Edizer
Nevzat İrenci
Sevda Alsanç
Nihat Baydağ
Muharrem Alin
Atanur Kurban
Murat Karabıyık
Kemalettin Kavanaş 

HAYMANA'DA DA İSTİFALAR YAŞANDI

Kars'taki partilerin ardından çok geçmeden Ankara'nın Haymana ilçesinde de istifalar peşi sıra istifalar geldi.

İYİ Parti Haymana İlçe Başkanı Mehmet Öz istifaları sosyal medya hesabından duyurdu.

"Yönetim Kurulu olarak yaptığımız toplantıda, ülkemizin içinde bulunduğu ahvali ve mevcut siyasi düzlemi yaklaşan Ankara yerel seçimleri ile birlikte değerlendirdik. Sonuç olarak; liderimize ve parti kararımıza duyduğumuz saygı ile yerel seçimlere ilişkin değerlendirmemizin neticesinde, 994-2019 arası yereldeki geri kalmışlık dönemine geri dönülmemesi adına Türklüğün son Başkenti Ankara seçimlerinde siyasi tercihlerimizin ötesinde bir bakış gerektiği kanaatine ulaştığımızdan Haymana’da seçim sürecinin Partimiz tarafından sağlıklı yürütülmesi adına yönetim kurulu olarak parti yöneticiliği görevimizden istifa etmiş bulunmaktayız. Saygılarımla."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin