Son Dakika... İstanbul'da kar yağışı başladı. Bu bölgelerde oturanlar dikkat. Meteoroloji ve AKOM uyarmıştı. Eyüpsultan, Fatih, Silivri, Çatalca...Kar yağışı bu tarihe kadar sürecek

Meteoroloji ve AKOM'un uyarılarının ardından İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Yağışlı havanın 29 Ocak Pazartesi sabah saatlerinde etkisini artırması bekleniyor. İstanbul'un bazı ilçeleri ise beyaza büründü. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbulluları kar yağışına karşı uyardı

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... İstanbul'da kar yağışı başladı. Bu bölgelerde oturanlar dikkat. Meteoroloji ve AKOM uyarmıştı. Eyüpsultan, Fatih, Silivri, Çatalca...Kar yağışı bu tarihe kadar sürecek

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul’un yüksek kesiminde kar yağışı etkili olmaya başladı. Silivri ilçesi Kadıköy Mahallesi'nde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ile sokaklar ve araçların üzeri beyaz örtüyle kaplandı.

İstanbul'da akşam saatlerinde Fatih ve Eyüpsultan’da etkili olan yar yağışı caddeleri ve araçların üzerini beyaza bürüdü.

Son Dakika... İstanbul'da kar yağışı başladı. Bu bölgelerde oturanlar dikkat. Meteoroloji ve AKOM uyarmıştı. Eyüpsultan, Fatih, Silivri, Çatalca...Kar yağışı bu tarihe kadar sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul’da kar yağışı etkisini göstermeye başladı.

Son Dakika... İstanbul'da kar yağışı başladı. Bu bölgelerde oturanlar dikkat. Meteoroloji ve AKOM uyarmıştı. Eyüpsultan, Fatih, Silivri, Çatalca...Kar yağışı bu tarihe kadar sürecek - Resim : 2

Fatih ve Eyüpsultan’da başlayan kar yağışı yolları ve araçların üzerini beyaza bürüdü. Bazı araçlar ise karda ilerlemekte zorluk yaşadı.

KAZA YAŞANDI

Çatalca’da yoğun kar yağışı nedeniyle araçlar yolda kaldı. Bir otomobil kaza yaparken, araç içindeki 2 kişiyi vatandaşlar kurtardı.

Son Dakika... İstanbul'da kar yağışı başladı. Bu bölgelerde oturanlar dikkat. Meteoroloji ve AKOM uyarmıştı. Eyüpsultan, Fatih, Silivri, Çatalca...Kar yağışı bu tarihe kadar sürecek - Resim : 3

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı akşam saatlerinde başladı. Çatalca’da yoğun kar yağışı nedeniyle Gümüşpınar Mahallesi'ne giden yol kapandı. Birçok araç yolda kalırken, bir otomobil de kayarak yoldan çıkıp yan yattı. Yan yatan otomobilde bulunan 2 kişiyi ise vatandaşlar kurtardı.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN UYARI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbulluları kar yağışına karşı uyardı. İmamoğlu X hesabından şu açıklamayı yaptı:

İstanbul'un özellikle kuzey kesimleri olmak üzere kar etkisini göstermeye başladı. Kar yağışı Salı öğlene kadar sürecek. TEM otoyolu kuzeyinde 20 cm’ye, E-5-TEM arasında 5 cm’ye kadar kar kalınlığı oluşacak. Tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde ancak sürücüleri tedbirli olmaları noktasında özellikle uyarırız.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM’un meteorolojik değerlendirmesine göre İstanbul bugünden itibaren kar yağışının etkisi altına gireceği belirtilmişti.

AKOM yaptığı son meteorolojik değerlendirmeye göre, İstanbul genelinde aralıklarla devam eden yağışlar, bugün 15.00’ten itibaren kuzey ve yüksek bölgelerde kara dönüşeceği belirtilmişti.

Karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlayacak yağışların akşam saatlerinden itibaren il genelinde kar yağışına dönüşmesi bekleniyordu.

Yağışlı havanın 29 Ocak Pazartesi sabah saatlerinde etkisini artırması beklenirken, fırtına şeklinde (30-60 km/s) esen rüzgarla birlikte yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde 3 ila 10 santim kar örtüsü oluşturabileceği öngörülüyor.

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, pazartesi yaşanması beklenen kar yağışı ve fırtına nedeniyle şehirde kara ve deniz ulaşımında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı İstanbullulara tedbirli olunması yönünde uyarı yaptı.

Yağışların salı öğlen saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenirken, sıcaklıkların 1 Şubat Perşembe itibarıyla mevsim normallerine yükselmesi bekleniyor.

Öte yandan Meteorolojiyle ilgili paylaşımlar yapan Kerem Ökten de sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda "Heyecanlı saatler yaklaşıyor. Hazır mısınız?" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin