Son Dakika... Erzincan maden faciasında 8. gün! Arama kurtarma çalışmalarına ara verildi

13 Şubat'ta Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik sahasında toprak kayması yaşanmış ve 9 işçi toprak altında kalmıştı. İçişleri Bakan Yerlikaya, toprağın kaymaya devam ettiğini söyleyerek; kayma durana kadar arama kurtarma çalışmalarına ara verildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Erzincan maden faciasında 8. gün! Arama kurtarma çalışmalarına ara verildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve yetkililer eşliğinde gazetecilere açıklama yapan Bakan Işıkhan, bütün iş yerlerinde ve üretim sahalarında kendileri için en önemli konulardan bir tanesinin, çalışanların güvenliği ve sağlığı olduğunu söyledi.

Bakan Bayraktar "Heyelan riski devam ediyor" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar'ın açıklaması şu şekilde;

Olayın oluş nedeni ile alakalı soruşturmalarımız devam ediyor. Çok kısa zamanda tespit edip sizlerle paylaşacağız. 6'sı tutuklu 3'ü kontrol şartıyla serbest şekilde 9 kişi hakkında adli işlemler devam ediyor. Buradaki sayı artabilir. Gerekli soruşturmalar yapılıyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde;

İlk andan itibaren bu büyük gayrete başladık. Bu büyük bir kaza. Bu yığın liç alanı dediğimiz toprağın kümelendiği alandan her ili tarafa büyük toprak kaymasından bahsediyoruz. Büyük bir kütleden bahsediyoruz. Aksi istikametine de akan kütleden bahsediyoruz. Her anı kayıt altına alıyoruz. Güvenli olana kadar arama çalışmalarına ara veriyoruz.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki'nin açıklaması şu şekilde;

İlk andan itibaren uzmanlarımızla bölgedeyiz. Toprağın güvenli yere nakli için gerekli çalışmalar yapıldı. Bu tespitleri arkadaşlarımız aralıksız olarak sürdürdüler. Bu toprağın herhangi bir şekilde insan sağlığına ve çevreye zararı var mı gibi bir soruya cevap olmak için arkadaşlarımız her gün 9 noktadan numune alıyorlar. Şu ana kadar tehlike oluşturacak zehirli atığa rastlanmadı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin