Son Dakika... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gazze için ateşkese evet diyemeyenlerin insan hakları konusunda söz söylemeye hakkı yok

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Gazze için ateşkes konusuna dair açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Gazze'deki saldırılar devam ederken 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde, "Gazze için ateşkese evet diyemeyenlerin insan hakları konusunda söz söylemeye hakkı yoktur" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gazze için ateşkese evet diyemeyenlerin insan hakları konusunda söz söylemeye hakkı yok
DHA

ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Gazze'de acilen insani ateşkes talep edilen karar tasarısını veto etmişti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde, saldırı altındaki Gazze için açıklamalarda bulundu.

Filistinlilerin yaşam haklarına saygı duyulması gerektiğini kaydeden Yılmaz, "Gazze için ateşkese evet diyemeyenlerin insan hakları konusunda söz söylemeye hakkı yoktur" dedi.

"İNSANLIK DRAMI DEVAM EDİYOR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz X (Twitter) hesabından yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde

İsrail'in katliamları sonucu Gazze'deki insanlık dramı tüm dünyanın gözü önünde yaşanmaya devam ediyor.

Gazze’de yaşananlara yönelik tavır, insan hakları konusunda samimiyet testidir.

Gazze için ateşkese dahi evet diyemeyenlerin insan hakları konusunda söz söyleme hakları yoktur.

Filistinlilerin en temel hakkı olan yaşam haklarına saygı gösterilmesi, adil bir barışın tesis edilmesi ve insan haklarına tam anlamıyla uyulması ertelenemez bir gerekliliktir.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle sadece bir zümre için değil, tüm insanlık için adalet, huzur ve barış dolu bir dünya diliyorum.

Güçlülerin haklı gösterilmeye çalışıldığı değil, haklıların güçlü olduğu bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin