Son Dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklama: İslam toprağını kana bulayan çatışmaların gerisinde sömürü düzeni var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Büyük Finali' programına katıldı. Erdoğan "Nice İslam toprağını kana bulayan çatışmaların, gerilimlerin, zulümlerin gerisinde bu sömürü düzenini devam ettirme planları vardır." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklama: İslam toprağını kana bulayan çatışmaların gerisinde sömürü düzeni var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "13 yıldır Suriye kaos ve kargaşadan bir türlü çıkamadı, Sudan'da milyonlarca insan yerini terk etmek zorunda kaldı. Filistin'de işgal, katliam politikaları artarak devam ediyor." dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

Bir tarafta insanlar refah ve bolluk içinde yaşarken, hemen öte tarafta milyonların açlık ve kıtlığın pençesinde kıvranmasının hiçbir makul izahı olamaz.

Nefsimizi ve kendimizi düzeltmeden, çevremizin yani dış dünyanın düzelmeyeceğinin hepimiz çok iyi farkındayız.

Küresel, emperyalist güçlerin İslam dünyası üzerinde oynadığı oyunların yaşadığımız bu sıkıntılarda önemli payı vardır.

Nice İslam toprağını kana bulayan çatışmaların, gerilimlerin, zulümlerin gerisinde bu sömürü düzenini devam ettirme planları vardır.

Dini, mezhebi veya etnik farklılıklarımızı Allah'ın kudretinin bir tecellisi, Rabbimizin bir ayeti olarak görüp birbirimize saygıyla yaklaşacağız.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin