Şiddetli fırtına sonucu stajyerler ölmüştü. 4 sanığa dava açıldı

Ankara'da 15 Ağustos 2022'de şiddetli fırtına sebebiyle inşaatta perde kalıpların üzerine düşmesiyle 2 stajyer hayatını kaybetmiş 1'i ise yaralanmıştı. Olaya dair 4 sanık hakkında dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Şiddetli fırtına sonucu stajyerler ölmüştü. 4 sanığa dava açıldı
İHA

Ankara'da yaşanan şiddetli fırtına nedeniyle stajyerlerin ölümüne ilişkin olaya dair Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

15 Ağustos 2022'de Ankara Yenimahalle ilçesi Hipodrom Caddesi'ndeki inşaatta 16.15 sıralarında çıkan rüzgar nedeniyle zemine sabitlenmiş perde kalıpları devrilmişti.

Kalıpların devrilmesi sonucunda stajyerler Taha Öztürk'ün olay yerinde, Emre Çetin'in tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ege Kıratlı ise yaralı kurtuldu.

İDDİANAMENİN DETAYLARI

İddianamede, firmanın proje müdürü Sinan K., taşeron firmanın işveren vekili İnan Y., aynı firmada çalışan Bayram Y.'nin birinci derecede; inşaat mühendisi Alpcan E. ikinci derece, iş güvenliği uzmanı Emrah A.'nın ise üçüncü derece kusurlu oldukları belirtildi.
İddianamede, Ankara Valiliğinin resmi internet sitesinde olay günü sağanak yağış, kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuzluklar beklendiği, buna karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine dair bildiri yayınlandığı bilgisine yer verildi. İddianamede ifadesine yer verilen sanık Yücel, betonun altında kalanlar stajyerlerin kendi gözetiminde olmadığını anlattı.
Sanık Sinan K. de inşaat mühendisi olduğunu ilgili projenin müdürü olduğunu anlatarak şu ifadeleri kullandı:

Olay günü ofisteydim. Ani şekilde gelişen rüzgar sonrası inşaatta kalıbın devrildiği bilgisini almamız üzerine olay yerine gitmeye çalıştık. Ancak rüzgar fazla olduğu için gecikmeli şekilde çıkabildik. Üzerimize düşen yasal sorumlukları yerine getirdik. Ayrıca olayın meydana geldiği yer taşeron firmanın sorumluluk sahasıdır.

SANIĞIN İFADESİ

Sanık Alpcan E., olay anına ilişkin, "Saat 16.00 sıralarında ani bir rüzgar çıktı. Yanımdaki arkadaşlar üzerimize bir şey düşmesin diye beni kenara çektiler. Yaklaşık 1-2 dakika sonra bağırma sesleri duydum. Sesin olduğu yere gittiğimizde kalıbın düştüğünü gördüm. Kalıp ağır için kaldıramadık. Daha sonra vinç yardımıyla kaldırdığımızda, 3 kişinin kalıbın altında kaldığını gördük." ifadelerini kullandı.

'TEHLİKELİ ALAN' DETAYI

Sanık Alpcan E., "Perde kalıpların temizliği yapıldıktan ve içlerine beton döküldükten sonra bulundukları yere sabitlenirler. Mağdurların üzerlerine devrilen kalıbın henüz temizliği yapılmaması nedeniyle sabitlenememişti. Bu sabitlemeyi yapma görevi taşeron firmaya aittir. Olayın olduğu yer, tehlikeli alan olarak geçmektedir. Stajyer Emre Çetin bana mesaj atarak 'Gelebilir miyiz? diye sordu. Ben de 'Gelin' dedim. Sonra 3 stajyer olay yerine geldi. Ege ve Taha'yı ilk kez orada gördüm" diyerek sözlerine devam etti.

Olayda sorumluluğunun olmadığını savunan Akyol, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini bildirdi.

15 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

İddianamede sanıklar hakkında, Öztürk ve Çetin'in ölümüne, Kıratlı'nın ise yaralanmasına neden olmak suretiyle, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin