Para sayma görüntüleriyle ilgili İmamoğlu'ndan ilk açıklama geldi: Zannediyorlar ki Ekrem yılacak, yılmaz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntüleriyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, başlatılan soruşturmanın ardından konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kumpasla seçim kazanacaklarını sanıyorlar" diyerek "Zannediyorlar ki; Ekrem yılacak. Yılmaz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Para sayma görüntüleriyle ilgili İmamoğlu'ndan ilk açıklama geldi: Zannediyorlar ki Ekrem yılacak, yılmaz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin resen başlatılan soruşturma hakkında, "Kumpasla seçim kazancaklarını sanıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

"EKREM'E ÇAMUR SIÇRATMA ÇABASI"

Şile Endüstriyel Atık Yakma Tesisi açılışında konuşan Ekrem İmamoğlu, CHP'ye yönelik 'para sayma' soruşturması hakkında şu ifadelerde bulundu:

"Seçime 20 gün kala İstanbul CHP İl Başkanlığı'nın satın alma sürecindeki bir hukuk ofisinde yapılan bir işlemin, ki orada benim çok değer verdiğim siyasi yol arkadaşlarım var o görüntüde. O görüntü üzerinden siyasi yaygara çıkarmaya çalışanların kötülükçü akılları var. Bu yaygara ile servis edilmesi... Bunu tabi birkaç meczubun 'buradan Ekrem'e ne sıçratır nasıl bir leke, iz bırakırız' anlayışıyla koca koca kanallarda bir yerinden 'Ekrem'e çamur sıçratma' çabası içinde oldular. Bunlar alıştığımız şeyler. Bunlar kul hakkı yemekten imtina etmeyen, kumpasla seçim kazanmaya çalışanlar. Allah memleketimizi de, beni de bu insanlardan korusun. Zannediyorlar ki; Ekrem yılacak. Yılmaz. O, bir avuç insanı süründüre süründüre yıldıracak, göreceksiniz."

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, (11 Mart) CHP İstanbul İl Başkanlığında çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin resen soruşturma başlatmıştı.

Başsavcılık tarafından, bazı sosyal medya hesaplarında, "Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı" notuyla paylaşılan görüntülere ilişkin maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespit edilmesi amacıyla resen soruşturma başlatıldığı belirtilmişti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin