Osman Tanburacı: Biz bu yumruğu hak ettik. Medyatava TV'ye konuşan Tanburacı sporda şiddetin nasıl biteceğini açıkladı: Bataklığı kurutmazsanız sinekleri öldürmek fayda getirmez

Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı gerçekleştirmesinin yankıları sürerken spor yorumcusu Osman Tanburacı, Medyatava TV'ye konuştu ve çok önemli açıklamalar yaptı. "Biz bu yumruğu taraftar olarak, millet olarak, Türkiye Futbol Federasyonu olarak yüzümüzün ortasına yemeyi hak ettik" diyen Tanburacı, futbolda şiddetin nasıl biteceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

Süper Lig'in 15. haftasının kapanış mücadelesinde Ankaragücü, evinde Çaykur Rizespor'u ağırladı.

Karşılaşmanın bitiş düdüğü ise adeta bir skandala sahne oldu. Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e saldırdı.

Darbeyle yere düşen Meler 'e bu sefer de yerde tekmeler atıldı. Çirkin saldırının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve beraberindeki 2 şahıs gözaltına alınarak tutuklandı.

Gazeteci ve yazar, spor yorumcusu Osman Tanburacı MedyaTava TV’nin yayın konuğuydu ve konuyla ilgili çarpıcı değerlendirilmelerde bulundu.

BİZ BU YUMRUĞU HAK ETTİK

"Biz bu yumruğu taraftar olarak, millet olarak, Türkiye Futbol Federasyonu olarak yüzümüzün ortasına yemeyi hak ettik" diyerek sözlerine başlayan Tanburacı, Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca için "böyle bir başkan dünyanın hiçbir yerinde kendisine iş bulamaz, görev vermezler" dedi.

Türk Futbol Federasyonu başkanları için; "siyasetin yönetiminde seçimle değil neredeyse tek kişilik iştiraklerle tayin edilmiş başkanlar olarak geldiler ve bunlar siyasetin iradesi altında görev yapan insanlardır" söylemlerinde bulunan Tanburacı; TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin açıklamalarında olayın sorumluluğunu Kulüpler Birliği'ne attığını söyledi  ancak sorumluluğun aslında kendisinde olduğunu ifade etti ve aynanın karşısında ‘yeter’ diye bağırması gerektiğini dile getirdi.

BU KAÇINCI OLAY?

"Bu kaçıncı olay. Bataklığı kurutmazsanız sinekleri öldürmek fayda getirmez" diyerek sert yorumlarda bulunan Osman Tanburacı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un söylemlerinin bu sonucu doğurduğunu ima etti.  

"Siyaset medyayı düzenlerse, istediği yere istediği kişiyi getirirse bu yumruklar bir değil on olur" diyerek eleştirilerine devam eden Tanburacı, kendisinin de doğruları söylediği için ve kamu yararına gazetecilik yaptığı için ekranlardan engellendiğini açıkladı. 

"Bize neler teklif edildi ama biz saygın kişiliğimizi korumak için teklifleri reddettik ve kenara çekildik" diyen Tanburacı, bu nedenle yayınlara çağrılmadığını söyleyerek MedyaTava TV’ye  teşekkür etti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin