Öğrencilerle yaşadığı tartışma gündem olmuştu. Kadir Has Üniversitesi akademisyenin okulla ilişiğinin kesildiği iddiasını yalanladı

Kadir Has Üniversitesi, öğrencilerle yaşadığı mescit tartışması gündem olan araştırma görevlisi olan Zeliha Gizem Sayın'ın üniversite ile ilişiğinin kesildiği haberlerini yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilerle yaşadığı tartışma gündem olmuştu. Kadir Has Üniversitesi akademisyenin okulla ilişiğinin kesildiği  iddiasını yalanladı

Kadir Has Üniversitesi'ndeki araştırma görevlisi olan Zeliha Gizem Sayın üniversite mescidinde bir grupla tartıştığı görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu.

Sayın'ın mescit önüne ayakkabı bırakılmaması gerektiğini söyleyip mescide ayakkabısını çıkarmadan girmesi tartışmalara neden olmuştu. Kadir Has Üniversitesi Sayın hakkında inceleme başlatmıştı. 

Yaşanan olayların ardından  Sayın'ın işine son verildiği iddia edilmişti. Kadir Has Üniversitesi'nde açıklama geldi. Sayın'ın okula ilişiğinin kesildiği iddiası yalanlandı. 

Kadir Has Üniversitesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bazı sosyal medya hesapları üzerinden bir akademisyenimizin üniversitemizle ilişkisinin kesildiğine yönelik yayılan söylem ve haberlerin tamamı asılsızdır. Kadir Has Üniversitesi kurucumuz merhum Kadir Has’ın tanımladığı gibi anayasası bilimsel özgürlük olan Atatürkçü bir üniversitedir ve varlığını bu ilke doğrultusunda sürdürmeye devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin