Üniversite mescidinde ayakkabı gerginliği. Kadir Has Üniversitesi'nde akademisyenle öğrenciler arasında mescit gerilimi yaşandı

Kadir Has Üniversitesi, bir akademisyenin üniversite mescidinde bir grupla tartıştığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Bir akademisyenin mescit önüne ayakkabı bırakılmaması gerektiğini söyleyip mescide ayakkabısını çıkarmadan girmesi tartışmaya neden oldu. Üniversitesi akademisyen hakkında inceleme başlattı. Kadir Has Üniversitesi öğrencileri, hakkında soruşturma başlatılan akademisyene destek verirken Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri ise protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Üniversite mescidinde ayakkabı gerginliği. Kadir Has Üniversitesi'nde akademisyenle öğrenciler arasında mescit gerilimi yaşandı

Geçtiğimiz günlerde Kadir Has Üniversitesi’nde, öğrenciler ve akademisyen arasındaki okuldaki mescit nedeniyle yaşanan tartışma sosyal medyada gündem olmuştu.

Görüntülerde, akademisyenin ayakkabı kokusu nedeniyle namaz kılan öğrencilerle yaşadığı tartışma sırasında mescide ayakkabıyla girdiği görülmüştü.

Akademisyen ayakkabıların mescit önünde bırakılmasına itiraz etmiş ve içerde olması gerektiğini savunmuştu. Bu tartışmalar yapılırken akademisyen ayakkabıyla mescidin içerisine girmesi tartışmayı alevlendirmişti.

Görüntülerin gündem olmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Oktay Saral, sosyal medyada akademisyene tepki göstermişti. 

Saral paylaşımında "Gençler; İslam ‘komşuluk hakkını’ da gözetir. Müslüman örnek olmak zorundadır. Önce bu hakkı gözeterek ayakkabıları ayakkabılığa koymalısınız. Makul bir sebepten kullanamıyorsanız o ayrı… Ve eğitimi yalnız teoride almış, ahlakı geçtim, etik değerlerden de yoksun hanımefendi; bu davranışınızla, İslama ve Müslümanlığa olan tahammülsüzlüğünüzü gösteriyorsunuz. 28 Şubat zihniyetinin günümüz hali bu. Mescid mi ibadethane mi diye bir şeyler zırvalamışsınız. Müslümanların da ibadet ettiği alana, tüm ikazlara rağmen ayakkabılar ile girmek anca sizin gibi İslamofobiklerin yapacağı bir davranıştır. Üniversitelerimizin bir an önce bu problemli zihniyetlerden temizlenmesi gerekir" ifadelerini kullanmıştı. 

Kadir Has Üniversitesi de 24 Aralık'ta yaşanan olayla ilgili inceleme başlattı.

Kadir Has Üniversitesi öğrencileri,  bugün ortak bir bildiri metni yayınlayarak hakkında soruşturma başlatılan akademisyene destek verdi. Öğrenciler, ‘Türkiye laiktir, laik kalacaktır” dedi. 

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri,  ise bugün  üniversitenin Balat Kampüsü'nde bulunan girişinde toplanarak, akademisyeni protesto etti. 

Grup "Ayakkabı bahane, amaç İslam düşmanlığı" ve "İnanç özgürlüğüne müdahale faşizmdir" şeklinde yazılı döviz açtı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin