Öğrenciler için KYK yurtları ihbar hattı kuruluyor: CHP'den üniversiteli gençler için KYK Yurtları İzleme Komisyonu hamlesi

Son aylarda KYK yurtlarında yaşanan olumsuzlukların önüne geçilmesi için CHP harekete geçti. CHP Parti Meclisi üyeleri ve milletvekillerinden oluşturulan KYK Yurtları İzleme Komisyonu bünyesinde ihbar hattı kurulacağı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler için KYK yurtları ihbar hattı kuruluyor: CHP'den üniversiteli gençler için KYK Yurtları İzleme Komisyonu hamlesi

Üniversite öğrencilerinin kaldığı KYK yurtlarında son aylarda yaşanan ölümlü kazalar ve öğrencilerin şikayetleri üzerine CHP düğmeye bastı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç tarafından yapılan açıklamaya göre parti bünyesinde kurulan KYK Yurtları İzleme Komisyonu altında öğrencilerin ulaşabilmesi için KYK İhbar Hattı kuruluyor.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, "iktidarın gençliğin sesine karşı kör sağır ve dilsiz olduğunu" ifade etti. Partisince oluşturulan KYK Yurtları İzleme Komisyonunun raporlarıyla kamuoyunun düzenli olarak bilgilendirileceğini belirten Kılıç, şunları kaydetti:

SORUNLARA MÜDAHALE EDİLECEK

"Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Başkan Yardımcılığı bünyesinde kurduğumuz Parti Meclisi üyelerimiz ve milletvekillerimizden oluşan KYK Yurtları İzleme Komisyonu, KYK yurtlarında yaşanan hak ihlalleri, ihmal ve kötü yönetim uygulamalarını bizzat takip edip, inceleyerek çözüm sunacak. Ayrıca Gençlik Kollarımızın kuracağı ihbar hattı, usulüne uygun olmayan durumları bildirenleri tespit edecek ve sorunlara anında müdahale edecektir. Yurtlarda kalan öğrenci, aile ve çalışanların talep, öneri ve şikayetlerini değerlendirecek, raporlarla düzenli aralıklarla kamuoyunu bilgilendireceğiz. İhlal ve ihmallerle ilgili sorumluların takip edileceği, gereken adımların atılacağı bir süreç başlatacağımızı duyurmak isterim."

Kılıç'ın açıklamasıyla beraber komisyonun, KYK yurtlarına ilişkin bir aylık raporu da paylaşıldı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin