Naci Görür'den kritik deprem uyarısı: Marmara’daki sistem gerilim biriktiriyor

Beklenen İstanbul depremi için sürekli uyarılarda bulunan 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden önce o bölgeye dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür Marmara Denizi açıklarında meydana gelen merkez üssü Yalova-Çınarcık olarak açıklanan 4.1 büyüklüğündeki deprem hakkında açıklama yaptı. Görür, "Marmara’daki sistem gerilim biriktiriyor." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Naci Görür'den kritik deprem uyarısı: Marmara’daki sistem gerilim biriktiriyor

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.53'te merkez üssü Yalova'nın Çınarcık ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Marmara denizinde, Çınarcık ilçesinin 8,52 kilometre açıklarında meydana gelen depremin 11,18 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Beklenen İstanbul depremi için sürekli uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür Marmara Denizi açıklarında meydana gelen merkez üssü Yalova-Çınarcık olarak açıklanan deprem hakkında değerlendirmede bulundu.

 Sosyal medya üzerinden haritalı bir paylaşım yapan Görür, "Arkadaşlar, Marmara Denizi, Çınarcık Çukurluğunda 4,1 deprem oldu. Sanıyorum deprem Adalar Fayının güneyindeki küçük normal faylar üzerinde olmuş olabilir. Fay çözümü ile bu belli olacaktır. Fay haritasını koyuyorum. Marmara’daki sistem gerilim biriktiriyor, Sevgiyle." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin