Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Yalova depremi değerlendirmesi. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un sözleri tekrar gündem oldu: Tehlikeli fay Çınarcık bölgesinde

Marmara Denizi'nde saat 23.53'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve çevre illerde de hissedildi. Depremin merkez üssü olarak Yalova-Çınarcık olarak açıklandı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan depreme ilişki değerlendirmede bulundu. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'ün sözleri ise tekrar gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Yalova depremi değerlendirmesi. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un sözleri tekrar gündem oldu: Tehlikeli fay Çınarcık bölgesinde

AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.53'te merkez üssü Yalova'nın Çınarcık ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Marmara denizinde, Çınarcık ilçesinin 8,52 kilometre açıklarında meydana gelen depremin 11,18 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Depremle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Jeofizik Yüksek Mühendisi ve İTÜ emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise endişelenecek bir durum olmadığını savundu.

Ercan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"23.57'de Yalova- Çinarcık'da M4,2 deprem 1999 Çınarcık kırığında oldu. Olağan bir gerginlik boşalması. Büyük deprem beklemiyorum. İstanbul depremini öne çekmez. Sıkıntı yok."

"TEHLİKELİ FAY ÇINARÇIK BÖLGESİ'NDE"

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'ün sözleri tekrardan gündem oldu:

“İstanbul için 7.4'lük deprem senaryoları çöp. Marmara'nın kuzeyindeki fay ölü, tehlikeli fay Çınarcık bölgesinde.”

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, bağlandığı canlı yayında, depremin beklenen büyük İstanbul depremiyle bir ilgisi bulunmadığını söyledi. Ancak sarsıntının bir hatırlatıcı olduğunun altını çizdi.

İlber Ortaylı da dünkü deprem yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Depremler için İstanbul’da gerekli tedbirlerin alınmadığı görülüyor. En büyük tedbirsizliklere yol açan ve kontrol imkânı olmayan gökdelenler hâlâ dikiliyor.

Şehrin nüfusunun artmasını önleyecek tek tedbir ise sanayinin ve bazı faaliyetlerin Anadolu’ya taşınmasıdır. Bu ciddi planlanma gerektiren konunun ancak sadece sözü ediliyor, girişim görülmüyor.

İnsanların hayat ve geleceklerini İstanbul’da görmesiyle deprem felaketinin önlenemeyeceği, daha doğrusu muhtemel bir depremde büyük kayıpların yaşanmasının önlenemeyeceği açıktır.”

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin