Murat Kurum İstanbul trafiğinin çözüm yollarını anlattı: Yılda 55 kilometre metro, 2 yakaya 122 kilometre tünel, Silivriye metrobüs, 6 ayda taksi sorununa çözüm, 250 bin otopark...

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, tv100'de gazetecilerin sorulanı cevapladı. Kurum, İstanbul trafiğinin çözüm yollarını ve vaatlerini anlattı. İşte Kurum'un İstanbul trafiği için çözüm yolları...

Google Haberlere Abone ol
Murat Kurum İstanbul trafiğinin çözüm yollarını anlattı: Yılda 55 kilometre metro, 2 yakaya 122 kilometre tünel, Silivriye metrobüs, 6 ayda taksi sorununa çözüm, 250 bin otopark...

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, tv100 Özel Röportaj'da Gürkan Hacır, Cansu Canan Özgen ve Başak Şengül'ün sorularını yanıtladı.

Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum'un ulaşımla ilgili sözleri şu şekilde:

"AYNI YOLLARLA BİZ İNSANIMIZA 46 DAKİKA ULAŞIM İMKANI VEREBİLİYORMUŞUZ NEDEN 64 DAKİKAYA ÇIKMIŞ?"

Devlette devamlılık esastır. Trafikte de bizim teslim ettiğimiz sürelere bakın bugün ne hale gelmiş. Aslında bu 5 yıllık kaybın İstanbulluyu nereye götürdüğünü tablolar söylüyor. Bu yatırımlarla, Marmaray’la, buradaki yollarımızla, köprülerimizle, metrobüsümüzle insanımıza 46 dakikada ulaşım imkânı verebiliyormuşuz, niye 64 dakikaya çıkmış? 22 yılda bu işler yapılmasaydı trafik daha vahim olacaktı. Biz yüzde 47'ye düşürdük. Pik saatlerde şimdi yüzde 90'a çıkıyor.

“NEREDE BU İSTANBUL’UN PARASI”

İstanbul’un kaynaklarını kendi gelecekleri için harcıyorlar ama afete para yok. Nerede bu İstanbul’un parası. Bu düzende 6 tane yeni lojistik merkez yapacağız. Sel oluyor sele bile gidemiyorlar. Kendileri yok ekip de yok. Toplamda 179 tane itfaiye istasyonu olacak. İtfaiye yetersiz. Müdahale süresi şu an yüzde 50 artmış durumda. Geçmişte 4 küsur dakikada yangın söndürülüyor şimdi 6 küsurlara çıkmış

“HANİ DEVLET ENGELLİYORDU NE OLDU? BAK DEVLET YAPMIŞ BİR TEŞEKKÜR ET”

Hani devlet engelliyordu ne oldu? Bak devlet yapmış bir teşekkür et. “Sayın Cumhurbaşkanım Allah razı olsun” de. “Sayın Bakanım gece gündüz çalıştınız benden 5 kat daha çok metro yaptınız” de. Yok diyemez. Hemen algıyı başka yere çekecek. Artık yorulduk bu işten.

"MECİDİYEKÖY-MAHMUTBEY HATTI YÜZDE 99’UNU BİZ YAPMIŞIZ 0,18 KM’SİNİ YAPMIŞ ‘BEN AÇTIM’ DİYOR"

Şengül'ün "Son 5 yılda hangileri Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapıldı." sorusuna Kurum "
"63,9 mu? 46 kilometresini biz yapmışız, vermişiz 17,88’ini de kendisi tamamlamış. Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı yüzde 99’unu biz yapmışız 0,18 km’sini yapmış ‘ben açtım’ diyor" yanıtını verdi.

"SADECE BU ADIMLA İSTANBUL’DAKİ TRAFİĞİ YÜZDE 25 AZALTACAĞIZ"

İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanını bağlayacak, bir lojistik hat aynı zamanda yolcu hattı. Bu hat aslında burada hem iştihamı hem ticareti artıracak. Bu hatla birlikte İstanbul’daki lojistik güzergahları şehrin kuzeyine alıyoruz. Lojistik köyler oluşturuyoruz.

"YILDA 55 KİLOMETRE METRO YAPACAĞIZ"

Biz 379 kilometre metroyu, 650 kilometreye çıkaracağız. Yılda 55 kilometre metro yapacağız. TÜYAP'tan başlayarak vatandaşımız kesintisiz bir şekilde boğazı geçip Söğütlüçeşme'ye gelecek. Mevcut İBB yönetimi, İstanbul'u rant olarak görüyor. Ulaşımda metro gitmeyecek tek bir ilçe kalmayana kadar çalışacağız.

"AĞIR VASITA TRAFİĞİ KUZEYE TAŞINACAK"

İstanbul'daki lojistik güzergahlarını şehrin kuzeyina alacağız. Şehrin içinde yüzde 25 ağır vasıta trafiği var. Bunu Kuzey Marmara Otoyolu'na alacağız. Lojistik köylerimizle birlikte yeni bir güzergah oluşturağız. Sadece bu adımla yüzde 25 trafik azalacak. Ağır vasıta trafiği kuzeye taşınacak.

“BİZ UNUTANLARDAN OLMAYACAĞIZ. 379 KİLOMETRE RAYLI SİSTEMİ 650 KİLOMETREYE ÇIKARACAĞIZ”

Şengül'ün sorusuna "Sizin unutma ihtimaliniz var mı Efendim? Çünkü İmamoğlu ben hatırlamıyorum diyor vaatleriyle ilgili." Kurum "Biz unutanlarda olmayacağız. Yeni açılanların hepsiyle birlikte 379 Kilometre metro hattı açılmış oldu. Biz bu 379’u 650 Kilometreye çıkaracağız." yanıtını verdi.

Toplu ulaşımı yüzde 48'e kadar arttırmak istiyoruz. Kullanım oranını arttırmalıyız. Raylı sistemi iki katına çıkaracağız.

"SCOOTER’LARLA İLGİLİ BİR MECLİSTE DÜZENLEME YAPTIK"

Hacır'ın "Scooter’larla ilgili bir düzenleme yapacak mısınız?" sorusuna Kurum "Scooter’larla ilgili mecliste bir düzenleme yaptık. O düzenleme sonrası toparlandığını düşünüyorum." yanıtını verdi.

“SİLİVRİ’YE METROBÜSÜ GÖTÜRECEĞİZ”

Silivri’ye metrobüsü götüreceğiz. Tuzla Silivri arasında her türlü ihtiyacı gidermemiz lazım. Burada metrobüs duraklarında bekleme sorununu çözmek adına dijital olarak İstanbul’un bütün verileriyle beyaz masasını da dijital yöneteceğiz.

"122 KM TÜNEL YAPACAĞIZ"

İki yakaya 122 kilometre tünel yapacağız. 88,2 kilometreyi Avrupa Yakası'na, 34 kilometreyi ise Anadolu Yakası'na yapacağız.

 “6 AYDA TAKSİ SORUNUNU ÇÖZECEĞİM”

6 ayda çözeceğim. Konuyla ilgili bırakın çözüm önerisi ortaya koymayı, sorunlara sırtını dönen bir anlayış var ya.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin