Muharrem İnce'den CHP'ye sert sözler... Ayıp değil mi, utanmıyor musunuz? CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'in açıklamalarına sert yanıt

Memleket Partisi'yle yerel seçimler için iş birliği görüşmeleri yapan ve tıkanan süreçle ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, Muharrem İnce'nin CHP'den ne istediğini açıkladı. İnce'den ise o açıklamalara cevap geldi ve çok sert ifadeler kullandı: Yahu siz Babacan'a 15 vekil verirken iyi de Muharrem İnce'ye bir ilçe belediye başkanlığı mı vermediniz? Ayıp değil mi? Utanmıyor musunz?

Google Haberlere Abone ol
Muharrem İnce'den CHP'ye sert sözler... Ayıp değil mi, utanmıyor musunuz? CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'in açıklamalarına sert yanıt

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, SÖZCÜ Televizyonu'na konuştu ve çok önemli açıklamalar yaptı.

CHP ile Memleket Partisi arasındaki yerel seçim işbirliği konusunda tartışmalar yaşanmış ve ipler kopmuştu. 

MUHARREM İNCE NE İSTEDİ?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, dün bir açıklama yaparak Muharrem İnce'ye yönelik sert eleştirilerde bulunmuş ve görüşmelerin neden tıkandığını anlatmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP ile Memleket Partisi arasında 4 Ocak'tan itibaren yerel seçimde işbirliği konusunda farklı kanallardan müzakerelerin yürütüldüğünü söylemişti.

Yücel "Yapılan görüşmelerde Sayın İnce, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir'de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu. Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı. Bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını biliyoruz. Değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyoruz." ifadelerine yer verdi. 

 

İNCE'DEN CEVAP GELDİ SERT ÇIKTI

Muharrem İnce, CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in bu açıklamalarına yanıt verdi.

İnce, konuyla ilgili olarak "Sayın sözcünün üç önemli iddiası var burada. Diyor ki, 'İzmir'den metropol ilçe, parti tabanımız kabul etmedi bu isteği, Muharrem İnce eleştirilerini, istediği verilmeyince yapmaya başladı'. Bunlara tane tane cevap vereyim, milletimizin de vicdanına bırakayım. Eğer gönül gözü kapalı değilse milletimizin beni anlayacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İnce şöyle konuştu:

Bir ilçe istemişim. Bir ilçe istemişsem çok sembolik bir şey istemişim. Koca parti, eğer İstanbul'dan dahi istememişse, 'İzmir'den bir ilçe verin' demişse sizin hemen vermeniz lazımdı zaten. Bugünkü açıklaması var Ali Babacan'ın. CHP'nin verdiği 15 vekil sorusuna yanıt: 'Aşırı ısrar üzerine kabul ettik.' Yahu siz Babacan'a 15 vekil verirken iyi de Muharrem İnce'ye bir ilçe belediye başkanlığı mı vermediniz? Ayıp değil mi?

Muharrem İnce eleştirilerini ne zaman yapmış, görüşmeler bitince yapmış, yani dün yapmışım. Öyle mi? Yok, bakın 12.12.2023. 12 Aralık'ta. Sayın Özgür Özel, Şeyh Sait'e 'hain' demeyince tweet atmışım. Demek ki Muharrem İnce 'Ya bana belediye verin, vermezseniz ben de sizi eleştiririm' dememiş.

Terör bildirisine CHP imza atmayınca, milli meselelerde Muharrem İnce'nin duyarlılığını 85 milyon bilir. 26 Aralık'ta terörle mücadele konusunda CHP imza atmayınca CHP'yi eleştirmişim. 

Utanmalısınız bunu vermediyseniz. Utanmıyor musunuz? 39 vekil verdiniz Saadet'e, Gelecek'e, DEVA'ya... 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin