MSB'den Tuzla Piyade Okulu'nda yürütülen soruşturmayla ilgili açıklama

Tuzla Piyade Okulu'nda bir teğmenin yakasına Atatürk fotoğrafı takmaması nedeniyle yaşanan kavga sonrası soruşturma başlatılmıştı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuyla ilgili son durum bilgisi verildi. "Tuzla Piyade Okulu Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu çalışmasını yapmış ve kararını Bakanlığımıza göndermiştir. Bakanımızın onayını müteakip karar resmileşecek daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.

Google Haberlere Abone ol
MSB'den Tuzla Piyade Okulu'nda yürütülen soruşturmayla ilgili açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan kavga olayıyla ilgili Yüksek Disiplin Kurulu'nun çalışmasını tamamladı. Karar, Bakanlık onayının ardından resmileşecek ve kamuoyuyla paylaşılacak.

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye'nin kuzeyindeki Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerinde huzur ve güvenlik ortamını bozmak için saldırı hazırlığı yapan 4 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hale getirdi.

* Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 2 PKK’lı terörist hava harekatı ile etkisiz hale getirildi.

* Tuzla Piyade Okulu Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu çalışmasını yapmış ve kararını Bakanlığımıza göndermiştir. Bakanımızın onayını müteakip karar resmileşecek daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.

* Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 44 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

* Son bir haftada sınırlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 207 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 1’i PKK / KCK terör örgütü mensubudur.

* (F-16 tedariki) Kongredeki sessizlik süreci devam etmektedir. Bu süreçte herhangi bir olumsuzluk beklenmemektedir.

* ASFAT koordinesinde yapılan çalışmalar ile OYAK bünyesinde faaliyet gösteren Erdemir Miilux OY şirketlerinin ortaklaşa ürettiği milli denizaltı çelikleri Gölcük Tersanesi Komutanlığına teslim edilmiştir.

 

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin