Milli Savunma Bakanlığı'ndan akıllı telefon kararı. Uymayan TSK'dan ihraç edilecek

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), harekat ve operasyon bölgelerinde akıllı ve kameralı telefon kullanımını yasakladığını duyurdu. Kurala uymayanlara TSK’dan ihraca varan yaptırımlar uygulanacak.

Google Haberlere Abone ol
Milli Savunma Bakanlığı'ndan akıllı telefon kararı. Uymayan TSK'dan ihraç edilecek

MSB kaynaklarından yapılan açıklamada, "Harekat alanında görevli personelin cep telefonu kullanımı ile ilgili emir yayınlanmıştır. Emir doğrultusunda operasyon ve harekat bölgelerinde akıllı ve kameralı telefon kullanımı kesinlikle yasaklanmıştır." dendi.

"İHRAÇ EDİLECEK"

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Harekat alanında görevli personelin cep telefonu kullanımıyla ilgili emir yayınlanmıştır. Bu emir doğrultusunda operasyon ve harekat bölgelerinde akıllı ve kameralı telefon kullanımı kesinlikle yasaklanmıştır.

Hudut, harekat ve operasyon bölgelerinde görev alacak personele bölgeye gitmeden önce haberleşme ihtiyaçları ve sosyal medya kullanımı ile kullanılacak cihaz, sistem ve uygulamaların yaratacağı olumsuz etkiler konusunda farkındalık eğitimleri verilmeye başlanmıştır.

İlgili mevzuat ve emirler hilafında hareket ederek konusu suç teşkil eden paylaşım yaptığı tespit edilen personel hakkında ağır yaptırımlar uygulanacaktır.

TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Bir süredir kamuoyunda tartışma konusu olan akıllı telefon kullanımının güvenlik açığı oluşturması tepki çekti.

Son dönemde sık sık operasyon bölgelerinden video çeken ya da canlı yayınlar yapan askerlerin paylaşımları, kararın alınmasında etkili oldu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin