MHP'den İYİ Parti'ye sürpriz! İki parti arasındaki buzlar eriyor mu? İşte MHP Kurultayı'nda yaşananlar

MHP'nin bugün gerçekleştirilen ve genel Başkan ile 75 üyeden oluşan MYK ve 9 üyeden oluşan MDK üyelerinin seçileceği 14. Olağan Büyük Kurultay'a İYİ Parti de davet edildi. Bu durum iki partinin arasındaki buzlar eriyor mu diye düşündürttü.

Google Haberlere Abone ol
MHP'den İYİ Parti'ye sürpriz! İki parti arasındaki buzlar eriyor mu? İşte MHP Kurultayı'nda yaşananlar

Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP), bugün yapılan 14. Olağan Büyük Kurultayı başladı. Slogan ve teması "Ülke için var olduk, bir ülküye yar olduk. Ülkeye sevda, ülküye yemin" ve "Ülkümüz ömür boyu candan öte" olarak belirlenen kurultayın gerçekleştirileceği Ankara Spor Salonu'nun tribünleri Türk ve MHP bayraklarıyla donatıldı.

Tribünlerde temaya uygun olarak, "Bir ülkü bir ömürden uzun her sevdadan büyük", "İlk günkü azim ve kararlılık bitmeyen gurur ve onurla", "Devir artık Türk devridir", "Cumhur bizim Türkiye hepimizin" ile "Geçmişin gururu yarının umudu" yazılı pankartlar yer aldı.

Kurultayda, salonda kurulan platformdaki dev ekrandan Mustafa Kemal Atatürk ile MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in fotoğrafları ile MHP'nin Genel Merkez binası yansıtıldı.

KİMLER KATILDI?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de saat 10.10'da Ankara Spor Salonu'na geldi. Partililer Bahçeli'yi ayakta, "Hareketin lideri Devlet Bahçeli" sloganlarıyla karşıladı.

Kurultaya, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, BBP Genel Başkan Yardımcısı Bülent İspir, İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz, DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi ile bazı siyasi parti temsilcileri ve milletvekilleri katıldı.

İYİ PARTİ'YE DAVET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eski basın müşaviri Murat İde, MHP'den ilk defa İYİ Parti'ye davet geldiğini bildirdi.

Kişisel X hesabından bir paylaşım yapan İde, "MHP kongrelerinde İYİ Parti'ye hiç davet yapılmazdı.. İlk kez bu kongreye davet yapılmış.. Açılış konuşmasını "Semih Yalçın'ın yaptığı kongreye genel başkan yardımcısı Hakan Şeref Olgun katıldı... Siyasetin normalleşmesi kıymetli elbette... Ama zamanlama da manidar... " dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin