Mehmet Şimşek açıklamıştı. Kredi kartına taksit yasağı mı gelecek. Yeni yılda taksitli alışveriş kalkacak mı. Kredi kartına taksit yasağı ne zaman gelecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartıyla alışveriş yapan milyonlarca insanı ilgilendiren bir açıklama yaptı ve kredi kartındaki taksit olayına karşı çıktı. Peki kredi kartına taksit yasağı mı gelecek. Yeni yılda taksitli alışveriş kalkacak mı. Kredi kartına taksit yasağı ne zaman gelecek? İslam Memiş bununla ilgili bir açıklama yaptı ve tarih verdi.

Mehmet Şimşek açıklamıştı. Kredi kartına taksit yasağı mı gelecek. Yeni yılda taksitli alışveriş kalkacak mı. Kredi kartına taksit yasağı ne zaman gelecek?

Türkiye'de kredi kartı kullanımı oldukça yaygın bir ödeme yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Ancak son günlerde gündeme gelen demeçlere göre, kredi kartına taksit yapılmasını sınırlayan veya tamamen yasaklayan bir düzenleme getirilebileceği kesinleşti.

Kredi kartına taksit yasağına ilişkin detaylar...

Kredi kartına taksit yasağı getirilmesi durumunda, tüketicilerin harcamaları daha dikkatli planlamaları gerekecektir. Anında nakit ödeme yapma ihtiyacı  tüketicilerin daha düşünsel bir yaklaşım benimsemelerine ve gereksiz harcamalardan kaçınmalarına yol açabilir.

Kredi kartıyla taksitli alışveriş yapabilme imkanı, birçok kişi için cazip bir ödeme yöntemi olmuştur. Bu nedenle taksit yasağı uygulaması, özellikle büyük veya pahalı alışverişlerde satışları olumsuz etkileyebilir ve perakende sektörüne darbe vurabilir.

ALTERNATİF ÖDEME YÖNTEMİ

Kredi kartlarına getirilebilecek bir taksit yasağı, insanları alternatif ödeme yöntemlerine yönlendirebilir. Banka kartları, çek taksitleri, kredili mevduat hesapları gibi seçenekler, tüketicilerin alışveriş yaparken farklı ödeme alternatiflerini değerlendirmelerini sağlayabilir.

Mehmet Şimşek açıklamıştı. Kredi kartına taksit yasağı mı gelecek. Yeni yılda taksitli alışveriş kalkacak mı. Kredi kartına taksit yasağı ne zaman gelecek?

YENİ YILDA TAKSİTLİ ALIŞVERİŞ KALKACAK MI?

İslam Memiş'in tv100.com'daki "Kredi kartına taksit bitiyor mu?" başlıklı yazısı....

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kredi kartı taksit sınırlandırılması ile ilgili bir soruya, "Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülkeyiz. Bu uygulamalar vatandaşın gelirinden fazla harcamasına neden oluyor, bu iyi bir şey değil” diye cevap verdiği iddia ediliyor."  

peki böyle bir şey olabilir mi?

Bence EVET.

Çünkü bugünkü ekonomik koşullar ve yeni dünya sisteminin oluşumu böyle olmasını istiyor.

Ancak bu işler hemen olmaz, kademe kademe yaparlar.

Önce taksitler azaltılır, bazı ürünlerde de taksit uygulaması tamamen kalkar.

Öncelik altın tarafında olur.

Altın, sistemin sevmediği bir yatırım aracı olduğundan öncelik bu tarafa verilir.

2023’de 0,25-0,50 gram altın üretiminin iptali işareti verdi.

Sonra nakde çabuk çevrilecek ürünlere taksit yasağı gelebilir.

Diğer yandan sıkılaştırma politikası devam ettiğinden içerde tüketim zaten istenmiyor.

KREDİ KARTINA TAKSİT YASAĞI NE ZAMAN GELECEK?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)' nin aldığı yeni kararla birlikte, kredi kartı taksitlendirmeleri konusunda seyahat, konaklama ve havayolu şirketlerini yakından ilgilendiriyor. Daha önce belirli sektörlere taksit avantajı sağlanırken, son dönemde alınan kararla yurt dışı harcamalarını kapsayan seyahat acenteleri, havayolları gibi hizmetlerde bu kolaylık kaldırıldı. Nisan ayına kadar kredi kartlarının tüm avantajları sonuna kadar kullanılmalı. 

Kredi kartı taksitlerinin sınırlanması veya tamamen yasaklanması, tüketicilerin aşırı borçlanmasını azaltma hedefine hizmet edebilir. Bununla birlikte, bu durumun işletmelerin nakit akışını ve ekonomik büyümeyi etkileme potansiyeli de bulunuyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin