MEB şikayetlerin ardından kaldırmıştı. Sınıf anneliği gitti, sınıf temsilcisi geldi

Milli Eğitim Bakanlığı velilerden gelen şikâyetlerin ardından geçen hafta 81 ilin valiliklerine yazı gönderip mevzuatta bulunmayan sınıf anneliğini yasaklamıştı. Ancak bazı okullarda, sınıf annesi isim değiştirip sınıf temsilcisi olarak uygulanmaya devam ettiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
MEB şikayetlerin ardından kaldırmıştı. Sınıf anneliği gitti, sınıf temsilcisi geldi

Öğretmen ile veliler arasındaki iletişimi kurmak için gönüllü olarak görev yapan fakat çoğu zaman tartışmalara neden olan "sınıf annesi" uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geçen hafta yasaklanmıştı. 

 Bakanlık, bu kişilerin sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladığı, ders araç-gereci temini için para talep ettiği ve zaman zaman derslere müdahil olduğu yönündeki şikayetlere dikkat çekmişti. 

ntv'de yer alan habere göre, sınıf annesi uygulamasının kaldırılması  velileri ikiye böldü. Kimi okullarda sınıf annesi uygulaması kaldırıldı kimilerinde ise, isim değiştirdi ve sınıf temsilcisi oldu.

Uzmanlara göre, sınıf anneliği uygulaması bazı çocukların "dışlanmış" hissetmesine neden olabilir. 

"ÇOCUKLARDA ÇARESİZLİK HİSSETTİREBİLİR"

Psikolog Hacer Yücetürk Şahin, "Annesi çalışan veya annesi herhangi bir sebeple okula sadece veli toplantılarında uğrayabilen velilerin çocuklarıyla sınıf annesi ve etrafındaki grubun çocukları arasında yalnızlık dışlanmışlık çaresizlik hissettirebilir." dedi. 

81 ilin valiliklerine gönderilen yazıda bakanlık, öğretmen dışındaki kişilerin sınıfa müdahalesinin eğitim niteliğini bozduğunu vurguladı.

Sınıf annesi ve benzeri adlar altındaki uygulamalara izin verilmemesi istendi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin