Mardin ve Diyarbakır'da belediyelerin meclis açılışında İstiklal Marşı okunmadığı iddia edilmişti. Yerlikaya mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye meclislerinin açılışında "İstiklal Marşı'nın okutulmadığı" ve "Türk bayrağının kaldırıldığı" iddialarına ilişkin mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Mardin ve Diyarbakır'da belediyelerin meclis açılışında İstiklal Marşı okunmadığı iddia edilmişti. Yerlikaya mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına', Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında ise 'Türk bayrağının kaldırıldığına' ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir." ifadesini kullandı. 

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR YALANLAMIŞTI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kimi yayın organından servis edilen “Meclis salonunda bulunan Türk bayrağı kaldırıldı” haberine ilişkin yazılı açıklama yaparak iddiaları yalanlamıştı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin ilk meclisinde ise İstiklal Marşı'nın okunması talebinin DEM Partililer tarafından reddedildiği iddia edilmiş, iddia iktidara yakın medya organları tarafından servis edilmişti.

TÜRK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ise dün (18 Nisan) yaptığı açıklamayla iddiaları reddetmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye’de bayrak ve dinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini, bu ülkenin ortak değerlerine her zaman saygı duyduğumuzu belirtmek isterim. İddia edildiği gibi bu ülkenin değerleri meclisimizde oylamaya sunulmamıştır..

Söz konusu hadisenin mevcut gündemlerin dışında olduğunu, bundan önceki oturumlarda da şahsın bu tür gündem dışı konularla meclisin asli görevlerini aksattığını halkımızla paylaşmak isterim..

Kamuoyunun bu tür karalama politikalarına itibar etmemesini rica ediyoruz. Ülkemizin, kentimizin ve halkımızın geleceği için çalışmaya devam edeceğiz."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin