Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı İYİ Parti'den aday oldu. Mansur Yavaş'ı eleştirdi

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir dönem danışmanlığını yapan Cengiz Topel Yıldırım İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Adaylığı açıklandıktan sonra Mansur Yavaş'ı sert sözlerle eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı İYİ Parti'den aday oldu. Mansur Yavaş'ı eleştirdi

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Cengiz Topel Yıldırım kardeşimize İYİ Parti adına ABB Başkan adaylığı ve inşallah belediye başkanlığını teklif ettiğimde hiç sektirmeden, ‘Tabii ki Ankara’ya hizmet etmek benim için bir görevdir, şereftir’ dedi. Kazanmak üzere bugünden itibaren yola çıkıyor. Aramıza hoş geldiniz” diyerek Yıldırım’ın adaylığını duyurdu.

 Adaylığı açıklanan Yıldırım, Gaffar Okkan ve Uğur Mumcu’yu anarak sözlerine başladı. Ankara’nın Anadolu medeniyetlerin merkezi olduğunu söyleyen Yıldırım, “Böyle bir kentin yönetimine talip olmak, her şeyden önce yüksek bir sorumluluk bilinci ve vizyon gerektirir. Ancak unutmamalıyız ki, siyasetçilere ve yöneticilere sorumluluk yükleyen yalnızca tarih ve geçmiş değil, içinde bulunulan dönem ve dönemin şartlarıdır” dedi.

Yıldırım, Ankara’nın hak ettiği bir yerde olmadığını ekleyerek, “Ankara adına, şanına, rütbesine ve mazisine yakışan bir konumdan fersah fersah uzaktır. Tam bir asırdır ülkemize başkentlik yapan Ankara, mevcut potansiyelini bir türlü harekete geçirememiştir. Sürekli fırsatları ıskalayan, kendi karakterine, kendi tarihine ve kendi halkına sırtını dönen bir belediyecilik anlayışından kurtulacağız” diye devam etti.

CENGİZ TOPEL YILDIRIM?

Cengiz Topel Yıldırım, lise yılları içerisinde Etlikspor’da amatör lisanslı futbol oynadı. Cengiz Topel Yıldırım, futbola ve Ankara’ya olan tutkusunu, Ankaragücü’nde birleştirmişti. 2008 yılında, Ankaragücü Yönetim Kurulu’nda bulundu.

Bir dönem Ankaragücü Spor Kulübü başkanlığı da yapan Yıldırım 2014’te büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı oldu, ancak o dönem parti tercihini Mansur Yavaş’tan yana kullandı.

Yavaş’ın adaylığı kesinleşmeden önce 2019 yerel seçimlerinde de siyasi kulislerde ismi adaylar arasında konuşuldu.

Yıldırım, 2016’dan itibaren eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığını üstlenmişti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin